34 نکته خرید محصولات نیمه آماده منجمد ، از کجا بفهمیم دوباره یخ زده و آب نشده؟

به گزارش مجله مدیریت ناب، این روزها محصولات نیمه آماده منجمد حسابی جای خودشون رو تو آشپزخونه ها باز کردن. چون شما می تونید بدون این که ساعت ها پای گاز باشید، خیلی سریع یه غذای خوش طعم و متنوع آماده کنید. این محصولات همه چیز رو شامل می شن؛ از سبزی های خردشده گرفته تا خوراک های گوشتی و دریایی که فقط باید گرم یا دم بشن. البته کیفیتش بین برندها فرق داره و ترکیب مواد، اندازه افزودنی ها و نوع بسته بندی می تونه نتیجه کار رو تغییر بده. وقتی چند نکته مهم رو موقع خرید بلد باشید، هم وقتتون رو حفظ می کنید و هم یه غذای سالم و خوش مزه روی میز می ذارید. در این مقاله از در با هم راهنمای خرید محصولات نیمه آماده منجمد رو آنالیز می کنیم.

34 نکته خرید محصولات نیمه آماده منجمد ، از کجا بفهمیم دوباره یخ زده و آب نشده؟

محصولات نیمه آماده منجمد دقیقا چیه؟

محصولات نیمه آماده منجمد، همون غذاها یا مواد غذایی هستن که بخش زیادی از مراحل آماده سازی شون قبلاً صورت گرفته و بعد از اون در دمای خیلی پایین منجمد شد ن تا تازگی و کیفیتشون حفظ بشه. این یعنی شما برای رساندنشون به مرحله سرو، فقط یه کار کوچیک مثل گرم کردن، سرخ کردن یا دم گذاشتن انجام می دید. مثلا سبزیجات پاک شده و خردشده، برنج نیم پز، گوشت یا ماهی مزه دارشده، و حتی خوراک هایی مثل لازانیا یا کتلت آماده پخت، همه جزو همین دسته ان.

هدف اصلی این محصولات اینه که هم در زمان صرفه جویی بشه، هم کیفیت مواد تا مدت طولانی از بین نره. منجمد کردن باعث میشه باکتری ها رشد نکنن و بافت و طعم اصلی غذا حفظ بشه. به علاوه، بسته بندی های استاندارد باعث میشه حمل ونقل و نگهداری شون راحت باشه و شما بدون نگرانی از خراب شدن، هر زمان که لازم داشتید ازشون بهره ببرید. در واقع، این محصولات پلی هستن بین غذاهای کاملاً تازه و فست فودهای آماده؛ هم راحتی رو دارید، هم مزه نزدیک به غذای خونگی.

شما می تونید انواع رو به صورت و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

کاربرد محصولات نیمه آماده منجمد

توی راهنمای خرید محصولات نیمه آماده منجمد، یکی از چیزای مهم اینه بدونید این محصولات کجا به دردتون می خوره. وقتی کاربردهاش رو بشناسید، هم راحت تر انتخاب می کنید، هم بیشترین استفاده رو ازشون می برید.

آماده کردن سریع وعده های اصلی

وقتی از محصولات نیمه آماده استفاده می کنید، خیلی از مراحل وقت گیر آشپزی حذف میشه. مثلاً برنج نیم پز منجمد رو فقط آبکش و دم می کنید، یا خورش های آماده رو فقط گرم می کنید. این یعنی تو روزای شلوغ یا موقعی که خسته اید، بدون فدا کردن کیفیت، یه غذای کامل روی میز دارید.

استفاده تو مهمونی ها یا دورهمی ها

تو موقعیت هایی که باید چند مدل غذا درست کنید، محصولات نیمه آماده یاری می کنن سرعت عملتون بالا باشه. مثلاً کتلت یا کوفته منجمد رو سریع سرخ می کنید، یا لازانیا آماده رو تو فر می ذارید و هم زمان فرصت دارید سالاد یا دسر رو آماده کنید.

داشتن مواد پایه برای دستورهای وقت گیر

برخی دستورات (مثل خورش فسنجان یا آش رشته) زمان زیادی برای آماده کردن مواد اولیه لازم دارن. وقتی سبزی آش، پیاز سرخ شده یا لپه نیم پز رو آماده تو فریزر دارید، نصف مسیر رو رفتین.

فهرست غذاهای نیمه آماده خانگی

توی راهنمای خرید محصولات نیمه آماده منجمد، اول باید بدونید که این محصولات دنیای گسترده ای دارن و توی هر دسته، کلی انتخاب مختلف پیدا میشه. همین تنوع باعث میشه برای هر سلیقه و برنامه غذایی، گزینه مناسب پیدا کنید.

غذاهای نیمه آماده سنتی

  • قورمه سبزی منجمد: سبزی قورمه شامل تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله رو خوب می شویند، ریز خرد می نمایند و با روغن کافی سرخ می نمایند تا هم سبزی خوش عطر بشه و هم رنگش زیبا بمونه. لوبیا رو جدا نیم پز می نمایند و گوشت تکه ای رو با پیاز و ادویه کمی می پزند. همه مواد رو بعد از آماده سازی در بسته های فریزری قرار می دهند. شما کافیست بسته رو با کمی آب روی شعله ملایم بگذارید و 30 تا 45 دقیقه بجوشانید تا خورش جا بیفته و روغن بیندازه.
  • فسنجان آماده: گردوی تازه و مرغوب رو آسیاب می نمایند، با رب انار شیرین یا ترش مخلوط می نمایند و همراه تکه های مرغ یا بوقلمون نیم پز می جوشانند تا مواد با هم قوام پیدا نمایند. سپس خورش رو در بسته بندی های مخصوص فریز می نمایند. شما باید این خورش رو روی حرارت کم گرم کنید و اگر لازم بود کمی آب یا رب انار اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسید.
  • آش رشته منجمد: سبزی آش رو تمیز و خرد می نمایند، حبوبات رو نیم پز می نمایند و رشته رو هم جدا آماده می نمایند. همه مواد با هم مخلوط و بسته بندی میشه و داخل فریزر ذخیره میشه. شما کافیست محتویات رو در قابلمه با آب جوش بریزید، نمک و کشک اضافه کنید و 20 تا 30 دقیقه هم بزنید تا آش کاملاً آماده و خوش طعم بشه.
  • سبزی پلو با ماهی نیم پز: برنج رو بخارپز می نمایند و با سبزی معطر مخلوط می نمایند. ماهی رو تمیز و مزه دار می نمایند، گاهی کمی پیش پخت یا سرخ هم می نمایند، بعد هر دو رو جدا بسته بندی و فریز می نمایند. شما فقط باید برنج رو دم کنید و ماهی رو در فر یا ماهیتابه کامل بپزید تا یک سبزی پلو با ماهی آماده و خوش عطر داشته باشید.
  • کوفته منجمد: گوشت چرخ نموده، برنج پخته یا نیم پز، سبزی تازه و پیاز رو با ادویه خوب مخلوط می نمایند، بعد به میزان های دلخواه فرم می دهند. کوفته ها معمولاً کمی پیش پخت می شوند تا شکل شون حفظ بشه و بعد فریز می شوند. شما باید اون رو در سس گوجه یا آب گوشت بجوشونید تا کاملاً مغزپخت و خوش طعم بشه.

غذاهای نیمه آماده فست فودی

در راهنمای خرید محصولات نیمه آماده منجمد، این گروه بیشتر مناسب دورهمی ها، وعده های کم زمان یا میان وعده های سریع هست. قبل از فریز شدن این غذاها، موادشون مزه دار، قالب گیری و تا حدی پخته شده تا بعداً فقط سرخ یا گرم بشه. نتیجه کار، غذایی سریع با بافت و طعم قابل قبول در کمترین زمانه.

  • پیتزای آماده: خمیر پیتزای تازه رو آماده می نمایند، رویش سس مخصوص می زنند و ترکیب مواد رویه مثل گوشت، مرغ، قارچ، فلفل یا سبزیجات رو اضافه می نمایند. بعد پنیر مخصوص پیتزا رو روی مواد پخش می نمایند و محصول رو خام یا کمی پیش پخت شده بسته بندی و فریز می نمایند. شما فقط باید پیتزا رو توی فر یا ماکروفر چند دقیقه گرم کنید تا پنیر آب بشه و خمیر کامل بپزه.
  • همبرگر منجمد: گوشت چرخ نموده با نمک، فلفل و ادویه های خوش بو مخلوط میشه، بعد به شکل برگر قالب گیری و بسته بندی میشه. برخی فراورینماینده ها برگر رو کمی پیش پخت می نمایند، برخی ها خام فریز می نمایند. شما باید برگر رو روی گریل یا داخل ماهیتابه چند دقیقه هر طرف حرارت بدید تا طلایی و مغزپخت بشه.
  • ناگت مرغ: گوشت مرغ رو پوره می نمایند و با ادویه، گاهی پنیر یا سبزی مخلوط می نمایند، بعد به شکل ناگت درمیارن و با پودر سوخاری می پوشونند. معمولاً کمی پیش پخت میشه تا فرم خودش رو حفظ کنه. شما باید ناگت ها رو در روغن داغ سرخ کنید یا در فر بذارید تا ترد و طلایی بشه.
  • سیب زمینی نیم پز: سیب زمینی تازه رو پوست می گیرند، می شویند و به شکل دلخواه برش می دهند. بعد کمی سرخ می نمایند تا بافتش محکم بشه و موقع مصرف له نشه. این محصول رو خام یا نیم پز فریز می نمایند. شما باید فقط دوباره اون رو سرخ یا در فر گرم کنید تا برشته و خوش رنگ بشه.

غذاهای نیمه آماده گوشتی

اینجا با انواع خوراک های پروتئینی سروکار داریم. گوشت در این محصولات از قبل تمیز شده، به میزان مناسب تقسیم و با ادویه یا ماریناد مزه دار شده، و گاهی نیم پز شده. اینطوری هم کیفیت گوشت حفظ میشه، هم شما تو پخت فقط چند دقیقه زمان می ذارید.

  • کباب لقمه نیم پز: گوشت مزه دار شده رو روی سیخ فلزی یا چوبی می گذارند و کمی روی حرارت شکل گیری اولیه میدن، بعد فریز می نمایند. شما کافیست کباب رو روی زغال یا توی تابه گریل کنید تا به پخت کامل برسه.
  • جوجه کباب مزه دار شده: تکه های مرغ رو با زعفران، آبلیمو و ادویه توی مخلوطی می خوابانند تا طعمش جذب بشه، بعد خام یا پیش پخت شده فریز میشه. شما باید جوجه ها رو روی زغال، در فر یا ماهیتابه بپزید تا خوش رنگ و خوش عطر بشه.
  • مرغ سوخاری آماده سرخ: مرغ رو بعد از مزه دار کردن با آرد و ادویه سوخاری می پوشونند و کمی پیش پخت می نمایند، بعد فریز می نمایند. شما فقط باید دوباره اون رو سرخ یا در فر گرم کنید تا برشته و مغزپخت بشه.

غذاهای نیمه آماده گیاهی

برای کسایی که گوشت نمی خورن یا دنبال غذاهای سبک و سالم هستن، این دسته برترین انتخابه. این غذاها معمولاً با ادویه های ملایم یا روغن های گیاهی مزه دار می شن و زمان آماده سازی شون خیلی کوتاهه، ولی طعم خوبی دارن.

  • کتلت سبزیجات: ترکیب سیب زمینی، هویج، نخودفرنگی، ذرت و سبزی های معطر رو می پزند و پوره می نمایند، بعد با ادویه و گاهی آرد سوخاری مخلوط می نمایند و به شکل کتلت درمیارن. کتلت ها کمی پیش پخت می شوند و فریز می شوند. شما باید اون رو در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و ترد بشه.
  • برگر گیاهی: حبوبات پخته مثل لوبیا یا عدس رو همراه غلات و سبزیجات با بافت سفت می کوبند و با ادویه و سس مخلوط می نمایند، بعد به شکل برگر درمیارن و نیم پز می نمایند. شما فقط باید اون رو روی گریل یا در فر گرم کنید و با نان و سبزیجات تازه سرو کنید.
  • خوراک لوبیا سبز: لوبیا سبز، گوجه، سیب زمینی و پیاز رو خرد و کمی نیم پز می نمایند، بعد فریز می نمایند. شما باید اون رو با کمی روغن و رب گوجه تفت بدید و بگذارید جا بیفته.
  • پاستای سبزیجات: پاستا رو همراه با سبزیجات تازه نیم پز می نمایند و فریز می نمایند. شما فقط باید اون رو با سس دلخواه گرم کنید تا آماده سرو بشه.

سبزیجات و صیفی جات نیمه آماده

این دسته پایه و اساس خیلی از غذاهاست. تهیه این مواد معمولاً وقت و انرژی زیادی می گیره، ولی وقتی آماده و فریزری باشن، آشپزی سریع تر و تمیزتر پیش میره. کیفیت شون هم با روش درست فریز، به شدت نزدیک به حالت تازه باقی می مونه.

  • سبزی خورش خردشده فریزری: سبزی تازه رو پاک، شسته و ریز خرد می نمایند. برخی فراورینماینده ها اون رو کمی پیش سرخ می نمایند و بعد فریز می نمایند. شما فقط باید اون رو به خورش اضافه کنید و اجازه بدید جا بیفته.
  • پیاز داغ آماده: پیاز رو خلالی یا نگینی خرد می نمایند و در روغن با حرارت میانه سرخ می نمایند تا طلایی و خوش عطر بشه، بعد فریز می نمایند. شما باید اون رو به عنوان پایه خورش یا آش بهره ببرید.
  • بادمجان کبابی منجمد: بادمجان رو پوست می گیرند و روی شعله یا زغال می پزند تا مزه کبابی بگیره، بعد فریز می نمایند. شما می تونید مستقیم برای کشک بادمجان یا سالاد ازش بهره ببرید.
  • ذرت پخته فریزری: ذرت تازه رو پوست می گیرند، دانه ها رو جدا و می پزند، بعد فریز می نمایند. شما باید اون رو توی سالاد، سوپ یا خوراک گرم بریزید.

مزایا و معایب محصولات نیمه آماده منجمد

وقتی صحبت از خرید محصولات نیمه آماده منجمد میشه، باید مزایا و معایب این دسته از خوراک ها رو بدونید تا انتخاب تون هوشمندانه باشه. این محصولات هم کلی خوبی دارن که برای سبک زندگی شلوغ عالیه، هم یه سری محدودیت که بهتره قبل خرید بدونید.

مزایا

  • صرفه جویی تو زمان: چون بیشتر مراحل سخت یا وقت گیر غذا مثل پاک کردن سبزی، آماده کردن گوشت یا پخت اولیه قبل بسته بندی صورت گرفته، شما خیلی سریع می تونید غذا رو آماده کنید.
  • آسون شدن آشپزی: حتی کسی که خیلی اهل آشپزی نیست، می تونه با این محصولات غذاهای خوش طعم بذاره رو میز.
  • حفظ ویتامین ها و ارزش غذایی: اگه فرایند فریز کردن درست صورت گرفته باشه و مواد اولیه تازه باشن، مواد مغذی شون تا حد زیادی باقی می مونه.
  • تنوع زیاد: از خوراک های سنتی مثل قورمه سبزی تا فست فود و غذاهای گیاهی، همه شون رو می تونید تو قالب غذاهای نیمه آماده فریزری پیدا کنید.
  • به دردبخور برای مواقع ضروری: روزایی که وقت یا حوصله آشپزی ندارید یا یه مهمون یهویی میاد، این محصولات می تونن حسابی یاری تون کنن.

معایب

  • کیفیت متفاوت بین برندها: همه فراورینماینده ها به یه میزان از مواد تازه و روش استاندارد استفاده نمی کنن، واسه همین کیفیت شون فرق داره.
  • مواد افزودنی و نمک زیاد: برخی محصولات برای اینکه موندگاری شون بیشتر بشه، نمک یا افزودنی هایی دارن که برای سلامتی چندان خوب نیست.
  • تغییر بافت و مزه: اگه فرایند فریز یا نگهداری درست نباشه، بافت غذا (مثل سبزی یا گوشت) بعد پخت تغییر می کنه و مزه ش کمتر میشه.
  • قیمت بالاتر از تهیه خونه: به خاطر آماده سازی و بسته بندی، معمولاً این محصولات از درست کردنشون تو خونه گرون تر درمیاد.
  • احتیاج به فریزر با شرایط خوب: اگه فریزرتون قدرت کافی برای نگه داشتن دمای ثابت نداشته باشه، موندگاری و کیفیت محصول میاد پایین.

ویژگی هایی که باید موقع خرید محصولات نیمه آماده منجمد بهش توجه کنید

طبق تجربه و نکاتی که توی راهنمای خرید محصولات نیمه آماده منجمد گفته میشه، چند تا ویژگی مهم هست که اگه بهشون دقت کنید، انتخاب تون هم مطمئن تر میشه هم کیفیت غذایی که می خرید بالاتر میره.

تاریخ فراوری و انقضا

حتماً تاریخ فراوری و انقضای روی بسته رو ببینید. محصولی که نزدیک به خاتمه تاریخشه معمولاً مدت زیادی توی فریزر فروشگاه مونده و ممکنه کیفیتش افت نموده باشه. هرچی تازه تر باشه، مزه و ارزش غذایی بهتر حفظ شده.

بسته بندی سالم و استاندارد

بسته رو آنالیز کنید؛ نباید پارگی، سوراخ یا شکستگی داشته باشه. بسته هایی که داخلش هوا گرفته یا برفک زیادی داره، نشونه اینه که محصول چندبار یخ زده و آب شده و همین باعث افت کیفیت میشه.

ظاهر و رنگ طبیعی مواد

در راهنمای خرید محصولات نیمه آماده منجمد چه قصدتون خرید گوشت باشه، چه سبزی یا خوراک ترکیبی، رنگش باید طبیعی باشه. تغییر رنگ شدید یا لکه های غیرعادی می تونه نشونه کیفیت پایین یا فریز نامناسب باشه.

برند و اعتبار فراوری نماینده

برندهای معتبر معمولاً فرایند فراوری و فریز رو استانداردتر انجام می دن. اگه اولین باره می خواید یه محصول رو خریداری کنید، بهتره سراغ برندهایی برید که امتحان خودشون رو پس دادن.

برچسب ترکیبات و افزودنی ها

مواد اولیه رو بخونید. برخی محصولات نیمه آماده نمک و روغن زیاد یا مواد نگهدارنده اضافه دارن که برای سلامتی خوب نیست. ترکیب ساده تر و بدون افزودنی غیرضروری همواره انتخاب بهتریه.

شرایط نگهداری فروشگاه

ببینید فریزر فروشگاه دمایش مناسبه یا نه. فریزر باید دمای ثابت زیر صفر داشته باشه و درش زیاد باز و بسته نشه تا کیفیت و موندگاری محصول حفظ بشه.

یخ زدگی یا برفک غیرطبیعی

بسته رو تکون بدید؛ اگه برفک یا یخ زدگی زیادی دیدید، یعنی محصول چندبار تغییر دما داشته. چنین محصولی بعد پخت، بافت و مزه خوبی نخواهد داشت.

شرایط نگهداری از محصولات نیمه آماده منجمد در خونه

توی خرید محصولات نیمه آماده منجمد فقط بحث انتخاب و خرید نیست؛ نگهداری درست این محصولات توی خونه هم به میزان خریدشون مهمه. اگه بخواید کیفیت، مزه و ارزش غذایی شون رو حفظ کنید، باید چند نکته رو رعایت کنید.

توجه به تغییرات دما

یک مشکل مهم وقتی پیش میاد که دمای فریزر در طول روز بالا و پایین بشه. این اتفاق بیشتر به خاطر باز و بسته کردن زیاد دره، یا وقتی که برق میره و دوباره وصل میشه. تغییر دما باعث میشه مواد نیمه آماده یک بار آب بشن و دوباره یخ بزنن، که نتیجه اش از دست رفتن بافت و طعم اصلیه.

چیدن منظم مواد

وقتی بسته ها رو بدون نظم می ریزید داخل فریزر، هوا نمی تونه درست گردش کنه. اون بسته هایی که وسط یا گوشه های شلوغ می مونه، ممکنه به میزان بقیه سرد نشه و کیفیتش زودتر افت کنه. علاوه بر این، پیدا نکردن بسته موردنظر باعث میشه مدت زیادی در فریزر باز بمونه.

گذاشتن برچسب یا یادداشت تاریخ

بی تاریخ گذاشتن بسته ها بزرگ ترین علت موندن طولانی مواد توی فریزر و فراموش شدن شونه. وقتی تاریخ رو ننویسید، ممکنه یک محصول قدیمی رو بعد از چند ماه بهره ببرید که رنگ و مزه ش تغییر نموده و دیگه مثل روز اول نیست.

نگهداری در زمان استاندارد

خیلی ها فکر می کنن مواد منجمد عمر بی نهایت دارن. حقیقت اینه که حتی برترین فریزر هم نمی تونه کیفیت رو برای همواره نگه داره. گوشت ها، سبزیجات یا غذاهای ترکیبی هرکدوم یک بازه معین دارن که بعد از اون، بافت شون شل یا خشک میشه و طعم شون از بین میره.

جداسازی مواد با بوی قوی

برخی محصولات نیمه آماده مثل سیر داغ، ماهی یا خورش های ادویه دار بوی زیادی دارن و اگر کنار سبزی یا مواد شیرین بذارید، اون بو منتقل میشه. این یکی از معمول ترین دلایل بدبو شدن مواد دیگه توی فریزر هست.

توجه به شرایط فریزر فروشگاه قبل از خرید

حتی اگه توی خونه همه اصول رو رعایت کنید، ولی محصول رو از جایی خریده باشید که فریزرش دمای نوسان داشته یا مواد چندبار یخ زده و آب شدن، کیفیت از اول پایین میاد. کیفیت اولیه خیلی مهمه و نگهداری خوب فقط می تونه همین کیفیت رو حفظ کنه، نه بهترش کنه.

ذوب نکردن کامل محصول و دوباره فریز کردنش در راهنمای خرید محصولات نیمه آماده منجمد

برخی ها برای استفاده، کل بسته رو بیرون می ذارن تا کامل آب بشه و بعد دوباره میذارن توی فریزر. این کار باعث رشد باکتری ها و کاهش شدید کیفیت میشه و حتی ممکنه خطر بهداشتی داشته باشه. برای استفاده، بهتره فقط اندازه لازم رو جدا کنید و بقیه رو دست نخورده برگردونید داخل فریزر.

آشنایی با مدت موندگاری هر دسته محصول در فریزر

وقتی حرف از موندگاری محصولات نیمه آماده منجمد می زنیم، منظورمون فقط تاریخ انقضای چاپ شده روی بسته نیست. این تاریخ معمولاً بر اساس حفظ سلامت مصرف مشخص شده، ولی موضوع مهمتر حفظ کیفیت هست. یعنی محصول ممکنه بعد از اون تاریخ هم از نظر ایمنی قابل مصرف باشه، اما مزه، بو، رنگ یا بافتش افت کنه. علتش هم در درجه اول واکنش های شیمیایی و تغییرات آب درون مواد غذاییه که حتی در دمای زیر صفر هم کاملاً متوقف نمی شن، فقط خیلی کند می شن.

غذاهای گوشتی

تمام خوراک های گوشتی نیمه آماده (مثل کوفته، کباب لقمه، خورش های بسته بندی شده) به خاطر وجود پروتئین و چربی نسبت به تغییر کیفیت حساس ترن. چربی ها حتی داخل فریزر، به مرور اکسید می شن و بو و طعم ناخوشایند ایجاد می کنن. برترین کیفیت این محصولات حدود 2 تا 3 ماه باقی می مونه. بعدش هم هرچه بسته بندی بهتر باشه (و کاملاً هواگیری شده باشه)، افت کیفیت کندتره، ولی در نهایت بافت گوشت خشک و رشته ای میشه.

سبزیجات خرد شده

در راهنمای خرید محصولات نیمه آماده منجمد، سبزی هایی مثل سبزی خورش، سبزی کوکو یا مخلوط آش، به خاطر اندازه بالای آب داخلی، اگر طولانی مدت در فریزر بمونن، کریستال های یخ بزرگ تر تشکیل میشه که باعث شکستن بافت سلولی میشه. نتیجه: بعد از پخت، سبزی حالت لهیده و آبکی پیدا می کنه. در شرایط ایده آل، رنگ و عطر تازه سبزی تا 4 تا 6 ماه حفظ میشه، بعد از این مدت رنگ کم رنگ و رایحه ضعیف تر میشه.

محصولات فست فودی

همبرگر، ناگت، پیتزا یا سیب زمینی نیمه آماده معمولاً همراه چربی و نمک زیادی هستن که موندگاری رو کمی بیشتر می کنه، ولی مشکل اصلی این دسته، تغییر طعم روغن یا فریزبُرن (Freezer Burn) روی سطح محصوله. فریزبُرن وقتی اتفاق میفته که رطوبت سطح تبخیر شده و به شکل برفک یا لکه های سفید درمیاد. برترین بازه کیفیت این دسته 3 تا 4 ماه هست. بعدش طعم کهنگی روغن و بافت خشک به وضوح حس میشه.

خوراک های ترکیبی گیاهی

غذاهایی مثل کتلت سبزیجات، لازانیا یا پاستاهای نیمه آماده که مخلوطی از مواد گیاهی و حیوانی دارن، حساسیت دوبرابر دارن. موادی مثل تخم مرغ یا پنیر سریع تر کیفیتشون رو از دست میدن، حتی در فریزر. به همین دلیل پیشنهاد میشه این ها رو حداکثر 2 تا 3 ماه مصرف کنید تا مزه و بافتشون تازه باشه.

خمیرهای نیمه آماده

مثل خمیر پیراشکی یا خمیر پیتزا، اگرچه از نظر ایمنی ممکنه مدت طولانی قابل مصرف باشن، ولی مشکل اصلی اینجاست که رطوبت شون از دست میره و بافت شون بعد از گرم کردن، به جای نرم و انعطاف پذیر بودن، خشک و شکستنی میشه.

برترین نتیجه رو وقتی می گیرید که این محصولات ظرف 1 تا 2 ماه مصرف بشن. برای نگهداری طولانی تر میشه بسته بندی دوجداره کرد، ولی همچنان تغییر بافت رو نمی شه صفر کرد.

نکته مهم:

اگرچه این بازه ها براساس تجربه و استانداردهای عمومی هست، اما کیفیت نگهداری در خونه به سه چیز وابسته ست:

  • ثابت بودن دمای فریزر و نوسان نکردن بین -18 تا -20 درجه؛
  • بسته بندی سالم و بدون سوراخ یا نفوذ هوا؛
  • جلوگیری از باز و بسته کردن زیاد درب فریزر.

اگر یکی از این شرایط رعایت نشه، حتی نصف این مدت ها هم ضمانت نمی ده محصول مثل روز اول بمونه.

سوالات متداول در راهنمای خرید محصولات نیمه آماده منجمد

وقتی از سوپرمارکت خرید می کنیم، چطور مطمئن بشیم محصول نیمه آماده ای که انتخاب کردیم دوباره یخ زده و آب نشده؟

باید بسته رو از نظر برفک زیاد، لکه های یخ جمع شده یا تغییر رنگ آنالیز کنیم. اگه محصول به هم چسبیده یا برفک غیرطبیعی داره، احتمالاً یک بار آب شده و دوباره فریز شده.

برای خرید مالی محصولات نیمه آماده منجمد چه نکته ای رو باید در نظر بگیریم؟

در راهنمای خرید محصولات نیمه آماده منجمد، مقایسه قیمت هر بسته بر اساس وزن واقعی و تعداد وعده مصرفی خیلی مهمه. برخی بسته ها ظاهر بزرگ دارن ولی داخلشون حجم کم یا مواد پرنماینده زیاد وجود داره.

طرز تهیه غذاهای نیمه آماده فریزری چقدر به کیفیت اولیه مواد بستگی داره؟

کیفیت مواد اولیه نقش مستقیم در نتیجه کار داره. حتی برترین روش پخت یا گرم کردن نمی تونه طعم و بافت محصولی که با مواد بی کیفیت یا کهنه ساخته شده رو درست کنه، پس انتخاب برند و آنالیز برچسب ترکیبات ضروریه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 13 مهر 1404 بروزرسانی: 13 مهر 1404 گردآورنده: mnab.ir شناسه مطلب: 2394

به "34 نکته خرید محصولات نیمه آماده منجمد ، از کجا بفهمیم دوباره یخ زده و آب نشده؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "34 نکته خرید محصولات نیمه آماده منجمد ، از کجا بفهمیم دوباره یخ زده و آب نشده؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید