غذاهای دیرهضم و زود هضم

به گزارش مجله مدیریت ناب، غذاهایی که زود و راحت پخته و آماده می شوند جزء گروه کربوهیدرات ها هستند و این گروه شامل مانند آرد سفید، شکر خالص و برنج است و به علت این که سریع هضم می شوند، موجب افزایش قند خون شده و به مرور باعث افزایش وزن می گردد.

غذاهای دیرهضم و زود هضم

غذاهای دیرهضم و زود هضم

غذاهای دیرهضم معمولاً 8 ساعت در دستگاه گوارش می مانند، در حالی که غذاهای زود هضم فقط 3 تا 4 ساعت در معده باقی می مانند و فرد خیلی زود احساس گرسنگی خواهد نمود.

غذاهایی که موجب افزایش قند خون می شوند و زودتر هضم می شوند

غذاهایی که زود و راحت پخته و آماده می شوند جزء گروه کربوهیدرات ها هستند و این گروه شامل مانند آرد سفید، شکر خالص و برنج است و به دلیل این که سریع هضم می شوند، موجب افزایش قند خون شده و به مرور باعث افزایش وزن می گردد.

گروه کربوهیدرات ها غذاهایی هستند که دارای نشاسته، قند و فیبر هستند و این گروه با شکستن قندها، سوخت بدن را برای فعالیت های بدنی تأمین می نمایند.

کربوهیدرات ها به دو دسته خوب و بد تقسیم می شوند؛ کربوهیدرات های خوب، سریع هضم نمی شوند، از افزایش قند خون و انسولین جلوگیری می نمایند و به دیر گرسنه شدن و سیر ماندن یاری می نمایند و برترین منابع آن سبوس، غلات، لوبیا، میوه ها و سبزیجات هستند که این گروه از بیماری های قلبی و سرطان جلوگیری می نمایند.

فیبر، جزوی از کربوهیدرات ها است که بدن قادر به هضم آن نیست و فیبرها در تمام سبزیجات، میوه ها، لوبیا، نان های سبوس دار و غلات وجود دارد. بعلاوه یک رژیم غنی از فیبر، خطر دیابت، بیماری های قلبی و مسائل گوارشی مانند یبوست و اسهال را کاهش می دهد و موجب کاهش کلسترول و تری گلیسیرید در خون می گردد.

فیبر به زود سیر شدن و دیر گرسنه شدن یاری می نماید که این امر از بیش خواری جلوگیری نموده و اندازه قند خون را از طریق هضم و جذب طولانی، ثابت و تنظیم می نماید. بعلاوه سلامت روده ها با فیبر، تضمین می گردد.

این خوراکی ها خوب هضم نمی شوند

برخی از غذاها هم مانند فیبرها که برای حفظ عملکرد بدن ضروری است، به سختی هضم می گردد. آنالیز های متعدد گروه های مختلف غذایی نشان می دهد که باید از همه گروه های هرم غذایی که برای سلامت فرد مفید است مصرف کنیم.

* مرغ سوخاری

مواد غذایی سرخ شده برای هضم کردن قدری سخت است. این نوع غذاها که سرشار از چربی است می تواند برای معده مشکل ساز باشد. افرادی که از سندرم روده تحریک پذیر رنج می برند با مصرف غذاهای سرخ شده با عوارضی مانند اسهال و استفراغ رو به رو می شوند. برای جلوگیری از ناراحتی گوارشی به جای سرخ کردن، مرغ ها را کباب کنید.

* غذاهای پرادویه

اگر چه که غذاهای حاوی فلفل قرمز به غذا طعم خوبی می بخشد اما این غذاها دیواره مری را تحریک می نماید و باعث احساس نامطبوع سوزش سر دل می گردد که حتی با خوردن ماست هم این حالت رفع نمی گردد.

سبزی های غنی از مواد مغذی و فیبر، بسیار سالم اما نفخ آور است. خوشبختانه

راهکار ساده آن، پختن است زیرا این کار باعث خنثی شدن ترکیبات سولفور(Sulfur) می گردد که گاز معده فراوری می نماید

* شکلات

مصرف بیش از حد شکلات هم عوارض بدی دارد. خوردن یک تکه کیک شکلاتی می تواند ناراحتی گوارشی ایجاد کند. افرادی که از سوزش سر دل رنج می برند با مصرف حتی اندازه کمی از شکلات دچار ناراحتی می شوند زیرا این ماده خوراکی اجازه بازگشت اسید معده را فراهم می نماید.

* مرکبات

آب میوه های اسیدی می تواند ناراحتی ایجاد کند و با تحریک عصب های حسی باعث ملتهب شدن مری گردد. این اسید اضافه همین طور می تواند باعث ناراحتی معده گردد.

* پوره سیب زمینی

شاید پوره سیب زمینی یک غذای بی ضرر به نظر بیاید اما اگر سرشار از شیر و یا خامه باشد برای افرادی که به لاکتوز موجود در شیر حساسیت دارند، می تواند مشکل زا باشد. بنابراین برای جلوگیری از این گونه ناراحتی افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند باید این ماده غذایی را بدون شیر و خامه مصرف نمایند.

* پیاز خام

پیاز، سیر و تره فرنگی سرشار از ترکیبات متفاوتی از فیتونوترینت ها (phytonutrient) می باشد که برخی از آن ها خواص مفیدی دارد در حالی که برخی از این مواد باعث ناراحتی معده می گردد و با پختن آن ها اندازهی از این مشکل رفع می گردد.

* بستنی

اگر دچار این علایم شدید، سیستم گوارشی به شما برای استفاده نکردن از فرآورده های لبنی هشدار می دهد، پس بهتر است از دسرهای بدون لاکتوز بهره ببرید.

علاوه بر آن افراط کردن در خوردن دسرهای لبنی مانند بستنی حتی در افراد معمولی می تواند به معده درد منجر گردد. به دلیل این که بستنی چرب است و ماندگاری چربی نسبت به غذاهای دیگر در معده طولانی تر است.

* کلم بروکلی و کلم خام

سبزی های غنی از مواد مغذی و فیبر، بسیار سالم اما نفخ آور است. خوشبختانه راهکار ساده آن، پختن است زیرا این کار باعث خنثی شدن ترکیبات سولفور(Sulfur) می گردد که گاز معده فراوری می نماید.

کربوهیدرات ها به دو دسته خوب و بد تقسیم می شوند؛ کربوهیدرات های خوب، سریع هضم نمی شوند، از افزایش قند خون و انسولین جلوگیری می نمایند و به دیر گرسنه شدن و سیر ماندن یاری می نمایند

* آدامس های رژیمی

سوربیتول موجود در آدامس، آب نبات و نوشیدنی های رژیمی می تواند ایجاد گاز روده کند. برای جلوگیری می توان از مواد دیگری به جای (Sorbitol) به اسم جایگزین استفاده کرد. متخصصان اندازه مصرفی این نوع مواد را هم مشکل ساز می دانند و مصرف بیش از 2 و یا 3 گرم سوربیتول را که روی سیستم هاضمه تأثیر می گذارد، توصیه نمی نمایند.

منبع:خراسان نیوز ایسنا

ارسال از طریق کاربر محترم سایت :hasantaleb

منبع: راسخون
انتشار: 11 مهر 1400 بروزرسانی: 11 مهر 1400 گردآورنده: mnab.ir شناسه مطلب: 1758

به "غذاهای دیرهضم و زود هضم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای دیرهضم و زود هضم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید