علی اف: توقف درگیری ها منوط به واکنش ارمنستان است

به گزارش مجله مدیریت ناب، رئیس جمهوری آذربایجان با بیان این که کشورهای همسایه، شرکا و دوستان باکو هستند از آمادگی دولتش برای حل و فصل بحران قره باغ به وسیله میز مذاکره اطلاع داد.

علی اف: توقف درگیری ها منوط به واکنش ارمنستان است

با ما سفر کنید و با تور ارزان ارمنستان از کشور جذاب همسایه دیدن کنید و شهر زیبای ایروان را ببینید.

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان امروز (شنبه) در مصاحبه با شبکه اول تلویزیون آلمان (ARD) به تشریح رویکرد دولت خود در مناقشه قره باغ و کوشش های انجام گرفته از سوی کشورش برای حل و فصل مسالمت آمیز درگیری ها اشاره نمود.

علی اف توقف درگیری ها را منوط به واکنش ارمنستان دانست و گفت: ما مقاومت می کنیم، اما این واقعیت که ما سه بار با آتش بس موافقت نموده ایم نشان دهنده اراده ما برای خاتمه دادن به تقابل نظامی و حل این مسئله به وسیله سیاسی پشت میز مذاکره است.

وی در ادامه ادعاهای مطرح شده مبنی بر استفاده از سلاح های خوشه ای در این جنگ را رد کرد و اضافه کرد: ما از چنین سلاح هایی استفاده نمی کنیم. ما از خودمان دفاع می کنیم. ما از سازمان عفو و دیده بان حقوق بشر دعوت کردیم که به آذربایجان بیایند. متأسفانه آنها فقط از طرف ارمنستان روی این درگیری کار می نمایند. آنها از ما نپرسیدند که آیا می توانند به اینجا بیایند. بنابراین ما در بی طرفی آنها شک داریم.

رئیس جمهوری آذربایجان در پاسخ به این سوال که کشورش کنوانسیون سازمان ملل در مورد مهمات خوشه ای را امضا ننموده یادآور شد:ما در مورد درگیری صحبت می کنیم و اینکه کنوانسیون را امضا نموده ایم یا نه به معنای استفاده از چنین سلاح هایی نیست. ما مهمات ، سلاح های مدرن کافی داریم و آن را در میدان جنگ نشان می دهیم.

علی اف در مورد خواسته کشورش برای مذاکره با طرف ارمنستانی گفت: ما خود را به اصول اساسی متعهد نموده ایم. هفت منطقه باید به ما برگردانده گردد. و 40 هزار آذربایجانی که از قره باغ کوهستانی اخراج شده اند باید بتوانند به آنجا بازگردند. موضوع این است که این طرح چگونه باید اجرا گردد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که می خواهید چه نفوذی در یک منطقه خودمختار داشته باشید؟ گفت: نخست اینکه ما هنوز درباره منطقه خودمختار توافق ننموده ایم. توافق وجود ندارد هنگامی که ما این پیشنهاد را ارائه دادیم ، ارامنه آن را رد کردند. آنها می خواستند به طور مستقل تصمیم بگیرند که در چه چیزی وارد نمی شویم. اکنون اوضاع از اساس تغییر نموده است. ما باید خیلی اوقات می شنیدیم که وضعیتی وجود دارد و باید آن را در نظر بگیریم. مسئله ای نیست اکنون ما شرایط را تغییر داده ایم و اکنون این باید مورد توجه قرار گیرد و آنچه که ما 27 سال است پیشنهاد می کنیم دیگر اهمیتی ندارد.

وی در ادامه یادآور شد: زمانی که ارمنی ها قره باغ و هفت منطقه خارج از آن را اشغال کردند ، ما هدف پاکسازی قومی بودیم. یک پاکسازی قومی از 750 هزار آذربایجانی انجام شد که از هفت منطقه و از شهر شوشا ، که بخشی از قره باغ است ، اخراج شدند.

به گفته رئیس جمهوری آذربایجان، این یک جنگ است و در آن غیرنظامیان هم قربانی می شوند، به طوری که 69 غیرنظامی دور از منطقه جنگی کشته شدند. بیش از 300 نفر توسط ارامنه در شهر گنجه زخمی شدند.

در بخش دیگری از این مصاحبه خبرنگار شبکه اول تلویزیون آلمان پرسید: بعضی از کارشناسان حقوق بشر و مدافعان حقوق بشر می گویند شما ظاهراً جنگ را شروع نموده اید تا مردم را پشت سر خود قرار دهید و توجه را از مسائل دموکراسی و حقوق بشر در کشور منحرف کنید.

علی اف در پاسخ تاکید نمود: نیازی به این کار نیست. سیستم سیاسی ما کار می نماید. کسانی که در زندان های ما هستند به جرم جنایاتی است که مرتکب شده اند. اما هیچ کس به دلایل سیاسی یا به دلیل تعلق آنها به اپوزیسیون در زندان به سر نمی برد.

علی اف با بیان اینکه کشورش ادعا نمی نماید بهترین دموکراسی است اضافه کرد: ما وانمود نمی کنیم که بهترین هستیم، اما کشورهایی هستند که این حرف را می زنند اما معترضان را می کشند.

وی در مورد احتمال مداخله کشور ثالث در مناقشه قره باغ گفت: انتظار نداریم در این مسئله کشور سوم دخالت کند. ما همچنین نمی دانیم کدام کشور می تواند در این امر دخالت کند ، زیرا کشورهای اطراف ما شرکا و دوستان ما هستند. ما می دانیم که ارامنه دوست دارند بعضی از آنها را به جنگ بکشند ، اما من اطمینان دارم که این اتفاق نخواهد افتاد. این درگیری بین ما و ارمنستان است و همه باید از آن دوری نمایند.

علی اف در مورد حضور جنگنده های ترکیه ای در آسمان آذربایجان نیز گفت: جنگنده های اف- 16 ترکیه به دلیل یک تمرین نظامی به اینجا آمدند و به دلیل حمله ارامنه به ما، ماندند. آنها به نشانه همبستگی در اینجا هستند. آنها در هیچ درگیری شرکت نمی نمایند و همچنین قرار نیست در آن شرکت نمایند.

وی با تاکید بر این که ارمنستان باید حملاتش را متوقف کند گفت: قدرت های بین المللی از جمله روسیه، آمریکا و فرانسه عضو گروه مینسک و عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند. این کشورها چهار قطعنامه را تصویب نموده اند که خواهان عقب نشینی نیروهای ارمنی است. اما این کشورها هیچ کاری برای اجرای آن انجام ندادند.

اوضاع در منطقه قره باغ از ششم مهر (27 سپتامبر) متشنج شده و ارمنستان و جمهوری آذربایجان یکدیگر را به شروع جنگ متهم نموده اند. باکو و ایروان یک بار در تاریخ 18 مهرماه با وساطت مسکو و بار دیگر با میانجی گری فرانسه، روسیه و آمریکا در تاریخ 27 مهر به آتش بس بشردوستانه رضایت داده بودند که دقایقی پس از برقراری این آتش بس ها نیز به سرعت دو طرف همدیگر را به نقض آن متهم کردند.

این دو کشور همچنین پس از آتش بس اول در بیانیه ای مشترک با آمریکا اعلام کردند که اواخر روز یکشنبه به توافق جدیدی دست یافته اند و از صبح دوشنبه (5 آبان) آتش بس بشردوستانه میان آن ها برقرار خواهد شد.

پس از حصول این توافق جدید نیز درگیری ها و تبادل آتش پراکنده میان دو طرف اتفاق افتاده که بار دیگر دو کشور یکدیگر را به نقض آن متهم نموده اند. مقامات و نهادهای مهم دنیا از زمان شروع این درگیری های جدید خواهان توقف درگیری ها و برقراری آتش بس میان دو کشور شده و همچنین نسبت به افزایش تنش ها در منطقه و پیامدهای آن هشدار داده اند.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 12 آبان 1399 بروزرسانی: 12 آبان 1399 گردآورنده: mnab.ir شناسه مطلب: 1173

به "علی اف: توقف درگیری ها منوط به واکنش ارمنستان است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علی اف: توقف درگیری ها منوط به واکنش ارمنستان است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید