طرز تهیه ژیگو گوسفندی
به گزارش مجله مدیریت ناب، خوراک ژیگو یک غذای فرانسوی لذیذ است که با ذائقه ایرانی ها هم سازگاری بالایی دارد. برای طرز تهیه ژیگو ، ابتدا مخلوطی از سیر، آویشن، رزماری، نمک و فلفل درست کنید. سپس سطح گوشت را چند برش یا سوراخ کوچک بزنید و داخل آن ها را با این مواد و مقداری کره پر کنید. سوراخ ها را با نخ و سوزن آشپزی بدوزید. سپس، تمام سطح گوشت کمی نمک و کره بمالید و دور گوشت هم چند دور نخ آشپزی بپیچید تا ظاهر خود را حفظ کند. در ادامه، کف سینی فر مقداری پیاز خلالی، کره و آب بریزید و گوشت را داخل این مواد بگذارید تا بپزد. در نیم ساعت پایانی پخت، مقداری سیر و سبزیجات خرد شده نیم پز هم به سینی فر اضافه کنید.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی ژیگو گوشت را با هم می بینیم:
ژیگو گوشت | |
تعداد نفرات | 4 تا 5 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 90 دقیقه |
اندازه سختی | میانه |
ژیگو گوشت
اگر قصد برگزاری یک مهمانی خاص را دارید و در پی یک غذای لاکچری و متفاوت هستید، خوراک ژیگو را به شما پیشنهاد می کنیم. اصالت این غذا فرانسوی است، اما در ایران هم هواداران زیادی دارد و عطر و طعم آن تا مدت ها زیر زبان شما و مهمانان می ماند.
معمولا ژیگوی فرانسوی با گوشت بره، گوسفند یا بز تهیه می گردد، اما ژیگوی ایرانی را گاهی با گوشت ران گوساله هم می پزند. علاوه بر این، ژیگوی فرانسوی در حرارت خشک فر پخته می گردد، اما در پخت ژیگوی ایرانی، از میزان کمی آب و حرارت ملایم فر استفاده می گردد. در مجموع، این غذا واقعا لذیذ است و پخت آن یک انتخاب متفاوت برای مهمانی ها خواهد بود.
مواد لازم در طرز تهیه ژیگو گوسفندی
مواد اولیه برای تهیه ژیگو گوشت به ترتیب جدول زیر است:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
گوشت ران گوسفند یا گوساله | 1 عدد (2 کیلوگرم) |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
سیر | 10 حبه |
سیب زمینی درشت خرد شده | 2 عدد |
فلفل دلمه ای خرد شده | 1 عدد |
هویج خرد شده | 3 عدد |
لوبیا سبز خرد شده | 100 گرم |
رزماری و آویشن تازه | از هر کدام یک دسته کوچک |
کره | 100 گرم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
مراحل پخت ژیگو
طرز پخت ژیگو ، شامل مراحل زیر است:
مرحله اول
رزماری و آویشن را از ساقه جدا کنید و بشویید. سپس، آن ها را با 8 حبه سیر که قبلا پوست گرفته و نصف نموده اید، مخلوط کنید و میزانی هم به مخلوط این مواد نمک و فلفل بزنید. فر را روشن کنید و روی حرارت 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم گردد.
مرحله دوم
در ادامه، چربی اضافی گوشت را بگیرید و با چاقویی تیز و باریک در سطح زیری و رویی گوشت، چند سوراخ عمیق ایجاد کنید. حالا داخل هر سوراخ میزانی کره و ترکیب سیر و سبزیجات بریزید و سعی کنید این مواد کاملا داخل بافت گوشت قرار گیرند.
مرحله سوم
سوراخ هایی که روی گوشت ایجاد نموده اید را با نخ و سوزن آشپزی بدوزید تا محتویات داخل آن ها هنگام پخت ژیگو خارج نشوند. سپس، تمام سطح گوشت کمی نمک و کره بمالید تا مزه دار گردد.
مرحله چهارم
پیاز را پوست بگیرید، بشویید و به صورت خلالی خرد کنید. سپس پیازهای خلالی را کف سینی فر که از قبل کمی با کره چرب نموده اید، بریزید و 2 پیمانه هم آب اضافه کنید. در ادامه، دور گوشت چند دور نخ آشپزی نسوز بپیچید تا در حین پخت ظاهر خود را بهتر حفظ کند. حالا گوشت را داخل سینی فر قرار دهید و میزانی برگ رزماری و آویشن روی آن بگذارید.
مرحله پنجم
سینی فر را به مدت 1 ساعت و 30 دقیقه داخل دستگاه قرار دهید و 2 تا 3 بار در طول پخت، سطح ژیگو را با قلموی آشپزی به کره آغشته کنید تا خوشمزه تر گردد. در ادامه، به جامانده سیرها را خرد کنید و آن ها را با هویج، سیب زمینی، فلفل دلمه ای و لوبیا سبز خرد شده در میزانی کره تفت دهید و اجازه دهید تا نیم پز شوند.
مرحله ششم
این سبزیجات نیم پز را در نیم ساعت پایانی پخت خوراک ژیگو، در سینی فر بریزید. اگر تمایل داشتید در انتهای کار، چند دقیقه گریل فر را روشن کنید تا سطح گوشت کمی برشته گردد.
مرحله هفتم
در نهایت، سینی فر را بیرون بیاورید و صبر کنید تا گوشت کمی خنک گردد. سپس، نخ دور آن را جدا کنید و گوشت را به شکل استیک برش بزنید. دقت کنید که میزانی از آب گوشت غلیظ باید در انتهای پخت داخل سینی باقی بماند. این عصاره را روی گوشت بریزید و آن را با مخلفات دلخواه سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه ژیگو گوشت
برای درست کردن یک ژیگو مجلسی و خوش طعم، نکات و موارد زیر را به خاطر بسپارید:
- شما می توانید در همان ابتدای طرز تهیه ژیگو ، استخوان ران را جدا کنید یا خوراک ژیگو را مطابق روش بالا با استخوان بپزید که کاملا سلیقه ای است.
- ژیگو گوشت گوسفندی سریع تر می پزد، اما در صورت استفاده از گوشت گوساله، 30 تا 45 دقیقه به زمان پخت بیفزایید و دقت داشته باشید که حتما از گوشت تازه و جوان بهره ببرید.
- می توان در طرز تهیه ژیگو مجلسی ، پس از قرار دادن سیر و سبزیجات در گوشت، یک شب آن را در یخچال استراحت داد و روز بعد اقدام به پخت غذا کرد.
- برای اطمینان از پخته شدن کامل گوشت، یک چاقوی باریک و ظریف را داخل گوشت فرو ببرید. اگر چاقو به راحتی داخل گوشت رفت و پس از بیرون آوردن، آغشته به خونابه نبود، یعنی گوشت کاملا پخته و آماده سرو است.
- سعی کنید تمام چربی روی گوشت را نگیرید تا ژیگو شما نرم تر و خوشمزه تر گردد. با این حال، اگر کار از کار گذشت و همه چربی ها را جدا کردید، کمی دنبه هم داخل شیارهای گوشت بگذارید تا طعم بهتری بگیرد.
- اگر آب گوشت کاملا کشیده شد، میزانی آب جوش در سینی فر بریزید.
- برترین قسمت برای پخت خوراک ژیگو، مغز ران گوسفند یا گوساله است. با این حال، از گوشت پشت گاو و گوشت سینه و گردن گاو و گوساله هم می توانید بهره ببرید.
- در برخی از دستورهای طرز تهیه ژیگو گوسفندی یا گوساله، از سبزیجات دیگری مثل نعنا، ترخون، جعفری و کرفس استفاده می گردد که سلیقه ای است. البته باید بدانید که انتخاب هر سبزی به خصوص، عطر و طعم متفاوتی به این غذا می دهد.
طعم خوب ژیگو را حتما امتحان کنید…
در بالا طرز تهیه ژیگو را شرح دادیم و نکات تهیه آن را گفتیم. حال، اگر هوس این غذای خوشمزه را نموده اید یا می خواهید آن را برای یک مهمانی تهیه کنید و گوشت تازه در منزل ندارید، از سفارش آنلاین پروتئین خبرنگاران یاری بگیرید. با این کار، گوشت را به صورت غیرحضوری خریداری نموده و آن را درب منزل تحویل خواهید گرفت.
البته، اگر هم فرصت کافی برای تهیه این غذا را ندارید یا بخش زیادی از مواد اولیه غذا در دسترس شما نیست، می توانید از سفارش آنلاین محصولات پروتئینی خبرنگاران بهره ببرید. با سفارش آنلاین مواد پروتئینی، تنها کاری که می ماند چیدن سفره است.
سوالات متداول
تفاوت ژیگوی فرانسوی و ایرانی در چیست؟
ژیگوی فرانسوی در حرارت خشک فر و با گوشت بره، گوسفند یا بز تهیه می گردد، اما در پخت ژیگوی ایرانی از کمی آب هم استفاه می نمایند و گاهی آن را با گوشت گاو یا گوساله می پزند.
چطور بفهمیم گوشت ژیگو کاملا پخته است؟
یک چاقوی تیز را داخل گوشت فرو ببرید. اگر چاقو به راحتی خارج شد و روی آن هیچ خونابه ای نبود، یعنی گوشت کاملا مغزپخت شده است.
برترین گوشت برای پخت ژیگو چیست؟
برترین نوع گوشت، گوشت مغز ران گوسفند یا گوساله است.
منبع: اسنپ فود