طرز تهیه خورشت بادمجان بدون گوشت؛ خوراکی مناسب برای رژیم گیاهخواری

به گزارش مجله مدیریت ناب، وقتی که صحبت از غذاهای ایرانی می گردد حتما همه از خورشت های خوشمزه و جا افتاده اصیل ایرانی یاد می کنیم. خورشت ها دنیای بسیار متنوع و رنگارنگی دارند و یکی از خوشمزه ترین و خوش ظاهرترین آن ها خورشت بادمجان است که غذای محبوب هر خانواده ای است. همان طور که از اسمش پیدا است عضو اصلی این غذا بادمجان است که به صورت های مختلف مثل حلقه ای، از وسط نصف شده و یا به صورت کامل سرخ شده و همراه با بقیه مواد پخته می گردد.

طرز تهیه خورشت بادمجان بدون گوشت؛ خوراکی مناسب برای رژیم گیاهخواری

این خورشت اکثرا همراه گوشت های تکه ای آماده می گردد که کار را برای افراد گیاهخوار سخت نموده است. ولی لازم نیست که نگران باشند. چرا که تهیه خورشت بادمجان بدون گوشت هم ممکن است. مطابق دستور زیر شما می توانید پنیر کبابی کاله که سرشار از پروتئین و کلسیم است را جایگزین گوشت کنید و از طعم نو و متفاوت ولی دوستداشتنی آن لذت ببرید. در ادامه با طرز تهیه خورشت بادمجان بدون گوشت همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه خورشت بادمجان بدون گوشت؛ خوراکی جا افتاده و مناسب برای رژیم گیاهخواری

  • پنیر کبابی کاله خرید آنلاین 450 گرم
  • بادمجان درشت چهار عدد
  • پیاز بزرگ یک عدد
  • آب سه لیوان
  • گوجه فرنگی میانه چهار عدد
  • سیر دو حبه
  • رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
  • روغن زیتون به اندازه لازم
  • آب لیمو ترش یک قاشق غذاخوری
  • غوره تازه یا فریزری یک چهارم پیمانه

طرز تهیه خورشت بادمجان بدون گوشت؛ خوراکی جا افتاده و مناسب برای رژیم گیاهخواری

مرحله اول

خورشت بادمجان با گوشت گوسفند یکی از محبوب ترین غذاهای خورشتی ایرانی است که اتفاقا خیلی سریع هم قابل تهیه است اما ما برای کسانی که گوشت دوست ندارند هم دستورالعملی داریم تا بتوانند این خورشت خوشمزه را در خانه تهیه نمایند و از طعم خوش آن لذت ببرند. برای آغاز ابتدا پنیر کبابی را از فریزر خارج کنید و در دمای آشپزخانه قرار دهید تا یخ زدایی گردد. پس از این که پنیر کبابی از حالت یخ زده خارج شد، آن را به صورت مکعبی برش بزنید. سپس آن ها را داخل یک کاسه بریزید و اندازهی روغن زیتون و نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. همه مواد را کمی هم بزنید و داخل یخچال قرار دهید تا پنیر کبابی ها مزه دار شوند.

مرحله دوم

بادمجان ها را خوب بشویید و پوست بگیرید. سپس به صورت حلقه ای برش بزنید و داخل یک صافی یا آبکش بچینید. روی بادمجان ها را اندازهی نمک بپاشید و 30 دقیقه کنار بگذارید تا آب تلخ آن ها خارج گردد. پس از 30 دقیقه بادمجان ها را بشویید و با دستمال خشک کنید. یک ماهیتابه بزرگ بردارید و بسته به تعداد بادمجان ها داخل آن روغن بریزید. ماهیتابه را روی حرارت میانه قرار دهید و بادمجان ها را داخل آن بچینید و سرخ کنید.

مرحله سوم

در حالی که بادمجان ها سرخ می شوند گوجه فرنگی ها را بشویید و به صورت حلقه ای برش بزنید. دقت کنید که برش ها خیلی نازک نباشند چون گوجه فرنگی پس از سرخ شدن ممکن است از پوستش جدا گردد و ظاهر زیبایی نداشته باشد. پس از این که بادمجان ها سرخ شدند، گوجه فرنگی های برش خورده را داخل ماهیتابه بچینید و به مدت چند دقیقه سرخ کنید.

مرحله چهارم

پیاز را پوست بکنید و خلالی کنید. سیر را پوست بکنید و رنده کنید. یک ماهیتابه بردارید و اندازهی روغن داخل آن بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید. پیازهای خلالی شده را داخل ماهیتابه بریزید و سرخ کنید. پس از این که پیازها طلایی شدند، سیر رنده شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر خارج گردد. دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید و همراه با اندازهی نمک، فلفل و زردچوبه حدود دو دقیقه تفت دهید.

مرحله پنجم

اکنون بادمجان های سرخ شده را روی مخلوط پیاز و سیر سرخ شده بچینید. گوجه های سرخ شده را هم روی بادمجان ها بچینید. پنیر کبابی را از یخچال خارج کنید و با نصف پیمانه غوره تازه به خورشت اضافه کنید. سپس در تابه را قرار دهید و حرارت شعله را کم کنید. اجازه دهید تا خورش به مدت 8-10 دقیقه بپزد و جا بیافتد. در پایان می توانید پس از خاموش کردن حرارت، یک قاشق غذاخوری آب لیمو به خورشت اضافه کنید. خورشت را داخل ظرف مورد نظر بکشید و سرو کنید. نوش جان.

نکات طرز تهیه خورشت بادمجان بدون گوشت

  • از آن جایی که پنیر کبابی کاله دارای نقطه ذوب بالای است در هنگام پختن آب نخواهد شد و شکل خود را حفظ خواهد نمود. پس لازم نیست که نگران ظاهر خورشتتان باشید.
  • بعلاوه می توانید از غوره تازه در این خورشت بهره ببرید که طعم ترشی به غذا می دهد. برای این اندازه از مواد نصف لیوان غوره تازه کافی است. آن را در مرحله آخر همراه با مواد دیگر به خورشت اضافه کنید تا بپزد و نرم گردد.
  • در مرحله آخر می توانید به جای آب لیمو از آبغوره بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله
انتشار: 14 شهریور 1401 بروزرسانی: 14 شهریور 1401 گردآورنده: mnab.ir شناسه مطلب: 2081

به "طرز تهیه خورشت بادمجان بدون گوشت؛ خوراکی مناسب برای رژیم گیاهخواری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت بادمجان بدون گوشت؛ خوراکی مناسب برای رژیم گیاهخواری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید