چه کسی غذای مشروطه خواستار متحصن را تهیه می کرد؟ ، بست نشینی های پرهزینه برای بزازی که نماینده مجلس شد

به گزارش مجله مدیریت ناب، تحصن های طولانی و بلند مدت مشروطه خواستار بدون شک نیازمند تهیه غذا برای این افراد بود، وظیفه ای مهم که یکی از تجار مبارز همیشه ان را برعهده گرفت اما به کار مهم او کمتر به آن پرداخته شد .

چه کسی غذای مشروطه خواستار متحصن را تهیه می کرد؟ ، بست نشینی های پرهزینه برای بزازی که نماینده مجلس شد

خبرنگاران: در طول جنبش مشروطه بارها و بارها مشروطه خواستار تهران ناچار به تحصن و بست نشینی شدند، یکی از اولین بست نشینی ها حدود یکسال پیش از پیروزی جنبش مشروطه در اعتراض به چوب زدن تجار به بهانه گرانی قند به دستورعلاءالدوله حاکم تهران بود که باعث شد جمعی از بازاریان و تجار در مسجد شاه تحصن نمایند.

برای اولین بار در آنجا بود که حاج محمد تقی بنکدار عهده دار تدارکات و تهیه غذای تحصن نمایندگان شد.

بار دیگر پس از به هم خوردن تحصن در مسجد شاه، جمعی دیگر از معترضان در حرم شاه عبدالعظیم بست نشستند که این واقعه به مهاجرت صغرا معروف است.

باز هم در این واقعه حاج محمد تقی بنکدار که بزاز و خود از معترضان بود، عهده دار تهیه غذای تحصن نمایندگان شد.

با پیشرفت جنبش مشروطه و در خطر قرار دریافت جان بعضی از مبارزان گروهی تصمیم دریافتد که در سفارت انگلیس تحصن نمایند که حاج محمد تقی بنکدار هم یکی از آنها بود، با اضافه شدن افراد دیگری به این تحصن کم کم تامین مایحتاج این گروه با دشواری روبرو شد و دوباره بنکدار تصمیم دریافت که مسئولیت تهیه غذا را بر عهده بگیرد.

گفته می گردد او از منابع اقتصادی خودش و برادرانش برای تهیه غذا استفاده نموده به طوری که بعدها زیر بار سنگین قرض می رود و مجبور به فروش بعضی اموالش می گردد. عده ای دیگر معتقدند، بعضی تجار مشروطه خواه بازار هم هزینه هایی را برعهده دریافتد، گروهی هم منبع اقتصادی او را نامشخص خواندند. بنکدار این روند را تا پیروزی مشروطه ادامه داد.

پس از پیروزی مشروطه، بنکدار هم با حمایت صنف بزاز به مجلس راه پیدا کرد و نماینده شد. او در سالگرد پیروزی مشروطه هم عهده دار تدارکات این جشن شد.

حاج محمد تقی بنکدار متولد تهران، همانند پدرش بزاز بود و از بازاریان تهران به حساب می آمد که در جنبش مشروطه فعالانه عمل می کرد، پس از پیروزی مشروطه او چند دوره نماینده مجلس در دوره قاجار و پهلوی شد، در زمان استبداد صغیر هم توسط نیروهای محمدعلی شاه دستگیر و چند ماه زندانی بود. او در سن 74 سالگی در گذشت.

منابع: دانشنامه دنیا اسلام | پایگاه جامع تاریخ معاصر ایران | ویکی فقه

منبع: چمدان
انتشار: 1 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: mnab.ir شناسه مطلب: 284

به "چه کسی غذای مشروطه خواستار متحصن را تهیه می کرد؟ ، بست نشینی های پرهزینه برای بزازی که نماینده مجلس شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه کسی غذای مشروطه خواستار متحصن را تهیه می کرد؟ ، بست نشینی های پرهزینه برای بزازی که نماینده مجلس شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید