چرا غذا در فضا بی مزه می گردد؟

به گزارش مجله مدیریت ناب، یک پژوهش تازه نشان داد علاوه بر ادراک فضایی، احساس تنهایی و انزوای فضانوردان باعث می گردد آن ها احساس نمایند غذاهایی که می خورند بی مزه هستند.

چرا غذا در فضا بی مزه می گردد؟

به گزارش خبرنگاران ، محققان مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن (RMIT) استرالیا برای اولین بار در دنیا، بوی غذاها را آنالیز کردند تا متوجه شوند چرا به نظر فضانوردان، غذاها در فضا بی مزه به نظر می رسند.

آن ها دریافتند ادراک فضایی احتمالاً تأثیر زیادی بر نحوه استشمام بوهای خوش مختلف و در نتیجه درک طعم های مختلف دارد.

ادراک فضایی یکی از انواع هوش های چندگانه است که نشان دهنده توانایی فهم و استفاده از ابعاد مختلف فضا به وسیله فرد است.

این پژوهش نشان داد که افزایش احساس تنهایی و انزوا در فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) احتمالاً بر اینکه آن ها چگونه بو و مزه غذا را احساس می نمایند، تأثیر می گذارد.

گِیل ایلز (Gail Iles)، مربی سابق فضانوردی و یکی از پژوهشگران گفت: در آینده، مأموریت های آرتمیس بسیار طولانی خواهد بود و سال ها طول خواهد کشید؛ به ویژه سفر به مریخ. بنابراین حتماً باید مسائل غذایی فضانوردان را بفهمیم.

پژوهش های قبلی، پدیده انتقال مایعات بدن از بخشی به بخش دیگر را آنالیز کردند که بیان می نماید فضانوردان طعم غذا را به علت نبود گرانش، متفاوت تجربه می نمایند؛ این امر باعث می گردد که مایعات بدن به جای سرازیر شدن به سمت پاها، به سمت بالا (به سمت سر) حرکت نمایند که باعث مسدود شدن بینی همراه با تورم صورت می گردد و حس بویایی و چشایی فرد را مختل می نماید.

اکنون پژوهشگران اظهار می نمایند ممکن است دلایل بیشتری وجود داشته باشد که غذاها در فضا، بی مزه به نظر می رسند.

این پژوهش که در مجله بین المللی علوم و فناوری غذایی (International Journal of Food Science and Technology) منتشر شد، از 54 بزرگسال نمونه برداری کرد و تفاوت نظر آن ها درباره اسانس لیمو، وانیل و بادام را در محیط های معمولی روی زمین و یک محیط فضایی شبیه سازی شده با استفاده از عینک های واقعیت مجازی آنالیز کرد.

پژوهشگران دریافتند که عطر وانیل و بادام در محیط شبیه سازی شده به وسیله ایستگاه فضایی بین المللی شدیدتر احساس می گردد؛ در حالی که رایحه لیمو بدون تغییر حس می گردد. هر دو عصاره وانیل و بادام حاوی ترکیبی آلی به نام بِنزآلدهید هستند که به گفته پژوهشگران باعث تغییر در ادراک و حساسیت فرد به بوهای خاص می گردد.

پژوهشگران بعلاوه نتیجه گرفتند: افزایش احساس تنهایی و انزوا نیز ممکن است در احساس فضانوردان درباره غذا نقش داشته باشد.

یکی از اهداف بلندمدت پژوهشگران، تهیه غذاهایی مناسب تر برای فضانوردان و دیگر افراد واقع در محیط های ایزوله است تا مواد مغذی به صورت صددرصد به بدن آن ها برسد.

5858

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 7 مرداد 1403 بروزرسانی: 7 مرداد 1403 گردآورنده: mnab.ir شناسه مطلب: 2266

به "چرا غذا در فضا بی مزه می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا غذا در فضا بی مزه می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید