ستاره می زنه سو!(
به گزارش مجله مدیریت ناب، می گویند هر وقت ستاره دنباله دار دیدی آرزو کن. شک نداشته باش آن ستاره آرزویت را برآورده می نماید.
این شب های آخر مرداد، آسمان شهاب باران است. پدیده نجومی بارش شهابی برساوشی این شب ها در اوج خود واقع شده است و چه چیز بهتر از این؟ به آسمان نگاه کنید. ستاره های دنباله دار و شهاب ها را ببینید و در آرامش کهکشان غرق شوید. تفریحی صددرصد رایگان! صددرصد طبیعی! صددرصد لذت بخش! با مجله گردشگری خبرنگاران همراه باشید تا به شما یاد بدهیم کجا بروید تا به خوبی بتوانید شهاب باران برساوشی را ببینید و لذت ببرید.
شهاب باران برساوشی چیست؟
بارش شهابی برساوشی یک پدیده زیبای نجومی است که برای لذت بردن از آن قرار نیست تلسکوپ هابل داشته باشید و چیز زیادی از علم نجوم و رمل و اسطرلاب بدانید. کافیست سرتان را بالا بگیرید، آن را ببینید و لذت ببرید.
شاید برای تان سوال باشد که شهاب باران دقیقا چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم که هر جرم آسمانی در مدار مشخصی حرکت می نماید. گاهی زمین، این سیاره آبی و خانه همه ما، وقتی دارد در مدار خودش حرکت می نماید و به دور خورشید می چرخد، وارد مدار یکی از سیارک ها یا ستاره های دنباله دار می گردد. در این صورت ذرات جدا مانده از این سیارک ها و دنباله دارها وارد جو زمین می شوند و نتیجه آن، چیزی است که نام شهاب باران روی آن گذاشته اند! آتش بازی هیجان انگیز آسمانی!
این اتفاق هر ساله در اواسط تابستان در آسمان ایران روی می دهد. افراد زیادی به شوق دیدن باران شهابی راهی سفر می شوند تا به چشم خودشان ببیند آسمان چگونه سوسو می زند. شهاب باران برساوشی حاصل ذرات به جا مانده از مدار ستاره دنباله دار سویفت تاتل است.
کجا برویم شهاب باران ببینیم؟
خارج از شهر. شهرها با پدیده ای به نام آلودگی نوری دست به گریبان هستند. یعنی در شهرهای بزرگ، نمی توانیم آسمان سیاه و مخملی ببینیم. چراغ های منازل مسکونی، بزرگراه ها و اتوبان ها و پایکوبی نورهایی که برای زیباسازی شهری مورد استفاده قرار می گیرند، نمی گذارند بتوانید ستاره ها و شهاب باران را از داخل شهر ببینید. پس دور پشت بام خانه تان را خط بکشید و اگر کسی گفت روی بام، شهاب باران دیده زیاد حرفش را جدی نگیرید.
پس باید چه کار کنید؟ از شهر خارج شوید. بله. باید از شهر خارج شوید تا بتوانید شهاب باران را با خیالی آسوده ببینید. جاده های فرعی اطراف شهرها، روستاهای کوچک و نواحی دوردست جاهای مناسبی هستند. ما چند جای مناسب را که می توانید حوالی تهران، شهاب باران ببینید، به شما معرفی می کنیم:
کویرهای اطراف تهران:
کویرها بهترین جا برای تماشای باران شهابی هستند. در کویر خبری از آلودگی نوری نیست. همچنین گرد و غبار در آسمان وجود ندارد. بنابراین بهترین جا برای رصد آسمان به شمار می فرایند.
اگر وارد جاده قدیم قم شوید، آسمان خوبی را برای تماشای آسمان پیدا می کنید. حوالی مریخ ایران هم جای بدی نیست. همچنین جاده تهران به گرمسار هم فرعی های خوبی برای رصد آسمان دارد. می توانید به کاروانسرای ده نمک در جاده گرمسار به تهران بروید و از روی سقف کاروانسرا، آسمان را رصد کنید. شهاب باران برساوشی را در سمت شمال شرق آسمان بجویید. از ساعت 11 شب تا 4 بامداد بهترین زمان تماشای شهاب ها است. در نظر داشته باشید همه کاروانسراهای بازسازی شده و گردشگر پذیر که خارج از شهرها واقع شده است، برای رصد ستاره ها عالی هستند. نزدیک ترین آن را پیدا کنید و برای رفتن برنامه ریزی کنید
نکات مهم در تماشای شهاب باران برساوشی
این شب ها نمی توانید از شهر خارج شوید؟ اشکالی ندارد. این اتفاق هر ساله در اواخر مرداد تکرار می گردد. سال بعد با هماهنگی بیشتر برنامه ریزی کنید. همراه داشتن دوربین دوچشمی پیشنهاد ما به شماست. بالا دریافت سر به مدت طولانی ممکن است باعث گردد گردن تان رگ به رگ گردد. پیشنهاد ما به شما همراه داشتن یک زیرانداز گرم و نرم است. پهن کنید و راحت روی آن دراز بکشید و به آسمان خیره شوید. اگر بالش داشته باشید که دیگر نور علی نور می گردد. از آنجایی که کویرها بهترین جا برای رصد آسمان هستند و کویرها در شب، سرد می شوند، همراه داشتن پتوی مسافرتی عاقلانه است.
سعی کنید فقط از آرامش طبیعت لذت ببرید. طبیعت را ببینید، بشنوید و نفس بکشید. چه لزومی دارد موسیقی متال در آن شرایط گوش کنید؟ البته این صرفا پیشنهاد ما به شماست. حق دارید هر جور دل تان می خواهد خوش بگذرانید.
شکیبا باشید. حداقل دو ساعت زمان برای این کار بگذارید تا بتونید شهاب های بیشتری ببینید. عکاسی نکنید. بله درست شنیدید. اگر عکاس حرفه ای نیستید و دوربین حرفه ای ندارید، بیخیال عکاسی شوید. چون احتمالا عکس های خوبی نخواهید گرفت. فقط وقت تان هدر می رود و لذت کمتری از تماشای آسمان شب می برید. خوراکی سبک و نوشیدنی همراه داشته باشید.
ویدئویی زیبا از شهاب باران در سوئیس:
منبع: پیام دلتا