طرز تهیه تارت گلابی با خمیر ترد و گلابی کاراملی

به گزارش مجله مدیریت ناب، تارت گلابی یکی از دسرهای کلاسیک فرانسوی است که عطر دارچین و طعم شیرین گلابی های کاراملی، خاطره ای دلنشین از روزهای پاییزی را در فکر زنده می نماید. این دسر زیبا که با خمیر ترد و شکننده و لایه هایی از گلابی های طلایی تزیین می گردد، انتخابی عالی برای پذیرایی از مهمانان در عصرانه ها و مناسبت های خاص است. برای تهیه یک تارت با طعمی متفاوت می توانید طرز تهیه تارت ریواس را هم امتحان کنید.

طرز تهیه تارت گلابی با خمیر ترد و گلابی کاراملی

اگر در پی دسری هستید که هم ظاهری مجذوب نماینده داشته باشد و هم طعمی فراموش نشدنی، با ما همراه باشید تا طرز تهیه تارت گلابی را قدم به قدم بیاموزید.

مواد لازم برای تهیه خمیر تارت

  • آرد سفید 250 گرم
  • کره سرد 125 گرم
  • شکر 50 گرم
  • تخم مرغ 1 عدد
  • نمک یک چهارم قاشق چای خوری
  • وانیل نصف قاشق چای خوری

مواد برای تهیه لایه گلابی

  • گلابی رسیده اما سفت 4 تا 5 عدد
  • شکر 80 گرم
  • کره 30 گرم
  • دارچین پودر شده 1 قاشق چای خوری
  • آب لیمو تازه 2 قاشق غذاخوری
  • پودر بادام (اختیاری) 50 گرم
  • مربای زردآلو برای براق کردن 3 قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه تارت گلابی

مرحله اول: تهیه خمیر تارت

خمیر تارت، پایه و اساس این دسر خوشمزه است. برای آغاز، آرد را همراه با نمک در کاسه ای بزرگ الک کنید. کره سرد را که باید مستقیما از یخچال خارج شده باشد، به قطعات کوچک یک سانتی متری برش دهید و به آرد اضافه کنید.

با نوک انگشتان، کره را با آرد مخلوط کنید. این کار را آن قدر ادامه دهید تا مخلوطی شبیه به خرده نان ایجاد گردد. اگر غذاساز دارید، می توانید از آن بهره ببرید، اما مراقب باشید که بیش از حد مخلوط نکنید. حدود 10 تا 15 ثانیه کافی است.

شکر و وانیل را به مواد اضافه کنید و چند ثانیه دیگر مخلوط کنید. حالا در وسط مواد گودی ایجاد کنید و تخم مرغ را داخل آن بشکنید. با حرکات سریع و از مرکز به بیرون، تمام مواد را با هم ترکیب کنید. خمیر نباید زیاد ورز داده گردد، فقط باید به حدی مخلوط گردد که همه مواد یکدست شوند.

خمیر آماده را به شکل دیسک درآورید، داخل پلاستیک یا فویل بپیچید و حداقل 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید. این مرحله استراحت بسیار مهم است چون باعث می گردد گلوتن آرد آرام بگیرد و خمیر راحت تر باز گردد.

برای درست کردن یک خمیر تارت حرفه ای، پیشنهاد می کنیم مقاله طرز تهیه خمیر تارت برای انواع کیک را در خبرنگاران بخوانید.

مرحله دوم: آماده سازی گلابی ها

گلابی ها را بشویید و با دقت پوست بگیرید. از وسط به صورت طولی نصف کنید و با قاشق کوچک یا چاقوی میوه خوری، هسته و قسمت سخت وسط را بردارید. حالا هر نیمه گلابی را به برش های نازک حدود 3 میلی متری تقسیم کنید، اما دقت کنید که برش ها از قسمت بالایی گلابی کامل جدا نشوند و به هم متصل بمانند. این تکنیک به گلابی ها اجازه می دهد هنگام پخت به شکل بادبزن باز شوند.

برش های گلابی را فورا با آب لیمو اسپری کنید یا در کاسه ای که کمی آب و آب لیمو دارد، قرار دهید. این کار از تیره شدن و اکسیده شدن گلابی ها جلوگیری می نماید و رنگ روشن و مجذوب نماینده آن ها را حفظ می نماید.

مرحله سوم: پهن کردن خمیر و پیش پخت

خمیر استراحت نموده را از یخچال خارج کنید. اگر خیلی سفت است، چند دقیقه صبر کنید تا کمی نرم گردد. سطح کار را کمی آرد پاشی کنید و خمیر را با وردنه به ضخامت 3 تا 4 میلی متر باز کنید. قطر خمیر باید حدود 4 سانتی متر از قطر قالب تارت بیشتر باشد.

قالب تارت 24 یا 26 سانتی متری را با کمی کره چرب کنید. خمیر باز شده را با احتیاط روی وردنه بپیچید، به قالب منتقل کنید و آرام فشار دهید تا در تمام قسمت ها به قالب بچسبد. لبه های اضافی را با چاقو برش دهید. کف خمیر را با چنگال در چند جا سوراخ کنید.

فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید. روی خمیر یک ورق کاغذ روغنی قرار دهید و با نخود، لوبیا یا وزنه های مخصوص پیش پخت پر کنید. قالب را 15 دقیقه در فر بپزید، سپس کاغذ و وزنه ها را بردارید و 5 تا 10 دقیقه دیگر بپزید تا کف خمیر کمی طلایی رنگ گردد.

مرحله چهارم: چیدن گلابی ها و پخت نهایی

اگر از پودر بادام استفاده می کنید، آن را روی کف تارت پیش پخته بپاشید. این لایه طعم خوبی به تارت می دهد و مانع از نرم شدن کف تارت در اثر رطوبت گلابی ها می گردد.

گلابی های برش خورده را آبکش کنید و از مرکز تارت آغاز به چیدن کنید. گلابی ها را به صورت دایره وار و با کمی همپوشانی قرار دهید. سعی کنید برش ها را کمی باز کنید تا شکل بادبزنی زیبایی پیدا نمایند. این کار نه تنها ظاهر تارت را زیباتر می نماید، بلکه باعث می گردد حرارت بهتر به تمام قسمت های گلابی برسد.

مخلوط شکر و دارچین را به طور یکنواخت روی گلابی ها بپاشید. تکه های کوچک کره را روی گلابی ها پخش کنید. این کره هنگام پخت ذوب شده و با شکر ترکیب می گردد تا لایه ای کاراملی و خوشمزه ایجاد کند.

تارت را در فر با دمای 180 درجه به مدت 35 تا 40 دقیقه بپزید. گلابی ها باید نرم و کاراملی شوند و لبه های تارت طلایی رنگ گردد. اگر دیدید لبه ها زود تیره می شوند، می توانید دور تارت را با فویل بپوشانید.

مرحله پنجم: براق کردن و تزیین

پس از خروج از فر، بگذارید تارت 10 دقیقه خنک گردد. مربای زردآلو را با یک قاشق غذاخوری آب گرم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم کمی گرم کنید تا رقیق گردد. از صافی رد کنید تا تکه های میوه جدا شوند. با قلم مو، این لعاب را روی گلابی ها بمالید. این کار به تارت جلوه ای حرفه ای می دهد و از خشک شدن گلابی ها هم جلوگیری می نماید.

نکات طلایی برای تهیه تارت گلابی عالی

تهیه تارت گلابی آن قدرها که به نظر می رسد سخت نیست، اما رعایت چند نکته می تواند نتیجه کار را از خوب به عالی تبدیل کند. در ادامه نکاتی را با شما به اشتراک می گذاریم که حاصل تجربه آشپزهای حرفه ای است.

انتخاب گلابی مناسب؛ راز موفقیت تارت

نوع گلابی انتخابی شما تاثیر زیادی روی نتیجه نهایی دارد. گلابی هایی که کمی سفت هستند و بافت متراکمی دارند، برترین انتخاب برای تارت هستند. گلابی های بارتلت، آنژو یا بوسک گزینه های عالی هستند. این گلابی ها هنگام پخت شکل خود را حفظ می نمایند و له نمی شوند. از گلابی های خیلی رسیده و نرم پرهیز کنید چون ممکن است هنگام پخت تبدیل به پوره شوند.

طرز تهیه خمیر تارت به روش های مختلف

اگر وقت کافی ندارید، می توانید از خمیر یوفکای آماده بهره ببرید. برای این کار، چند لایه خمیر یوفکا را با کمی کره ذوب شده بین هر لایه، روی هم قرار دهید. بعلاوه خمیر هزارلای منجمد هم گزینه خوبی است. فقط کافی است آن را باز کنید، در قالب قرار دهید و طبق دستور ادامه دهید.

ترکیب گلابی با میوه های دیگر

برای تنوع در طعم، می توانید گلابی را با سیب ترکیب کنید. نصف گلابی و نصف سیب، ترکیبی عالی ایجاد می نماید. بعلاوه افزودن چند عدد توت قرمز یا تمشک بین گلابی ها، هم رنگ مجذوب نمایندهی به تارت می دهد و هم طعم آن را متنوع تر می نماید. بعضی آشپزها از انجیر تازه یا حتی زردآلو به همراه گلابی استفاده می نمایند.

ادویه جات متنوع برای طعمی خاص

علاوه بر دارچین که ادویه کلاسیک تارت گلابی است، می توانید از ترکیب های دیگری هم بهره ببرید. مخلوط دارچین با کمی زنجبیل پودر شده، جوز هندی یا هل، طعمی گرم و پیچیده به تارت می دهد. بعضی آشپزها از رنده پوست لیمو یا پرتقال استفاده می نمایند که عطر تازه و دلپذیری به دسر می بخشد. حتی می توانید کمی عصاره بادام یا رز به خمیر اضافه کنید.

نحوه نگهداری و گرم کردن تارت گلابی

تارت گلابی را می توانید تا 2 روز در دمای اتاق در ظرف دربسته نگهداری کنید. برای نگهداری طولانی تر، آن را در یخچال قرار دهید که تا 5 روز تازه می ماند. برای گرم کردن مجدد، تارت را 10 دقیقه در فر با دمای 150 درجه قرار دهید. می توانید خمیر تارت را از 2 روز قبل آماده کنید و در یخچال نگهداری کنید.

سرو تارت گلابی به سبک فرانسوی

تارت گلابی را می توانید گرم یا در دمای اتاق سرو کنید. کنار هر برش، یک گلوله بستنی وانیلی، کمی خامه فرم گرفته یا سس کاراملی قرار دهید. برای تهیه سس کاراملی ساده، کافی است 100 گرم شکر را با 3 قاشق غذاخوری آب روی حرارت قرار دهید تا کاراملی گردد، سپس 100 میلی لیتر خامه گرم و 30 گرم کره اضافه کنید.

تارت های کوچک؛ ایده ای برای پذیرایی مجلسی

اگر می خواهید در مهمانی ها تارت گلابی سرو کنید، تارت های میوه ای کوچک و انفرادی گزینه بهتری هستند. به جای یک تارت بزرگ، از قالب های کوچک تارت بهره ببرید. زمان پخت برای تارت های کوچک کمتر است، حدود 20 تا 25 دقیقه. این تارت های کوچک هم زیباتر هستند و هم راحت تر سرو می شوند.

تارت گلابی با وجود ظاهر مجلسی و حرفه ای، دسری است که با کمی دقت و صبر می توانید در خانه تهیه کنید. رایحه دارچین و گلابی که هنگام پخت در آشپزخانه می پیچد، خانه را پر از عطر دلنشین پاییز می نماید. این دسر کلاسیک فرانسوی که با مواد ساده تهیه می گردد، می تواند سفره های شما را در مهمانی ها و مناسبت های خاص متفاوت کند.

حالا نوبت شماست! اگر تارت گلابی را با این دستور پختید، تجربه تان را با ما و دیگر خوانندگان خبرنگاران به اشتراک بگذارید. آیا تغییری در دستور دادید؟ از چه میوه های دیگری استفاده کردید؟ منتظر نظرات و تجربیات شما هستیم.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 19 خرداد 1404 بروزرسانی: 19 خرداد 1404 گردآورنده: mnab.ir شناسه مطلب: 2380

به "طرز تهیه تارت گلابی با خمیر ترد و گلابی کاراملی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه تارت گلابی با خمیر ترد و گلابی کاراملی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید