طرز تهیه 9 نوع کوکی خانگی خوشمزه؛ با ترفندهایی برای ماندگاری بالا
به گزارش مجله مدیریت ناب، کوکی ها شیرینی های بیسکوییتی مسطح و تردی هستند که به مدل های مختلفی پخته می شوند و برای عصرانه و میان وعده گزینه بسیار مناسب و پرطرفداری هستند. همچنین کوکی ها برای مناسبت ها هم یک انتخاب شیک به شمار می فرایند. ممکن است فکر کنید کوکی ها شیرینی های سفت و خشکی هستند؛ اما اگر دستور پخت حساس آن ها رعایت شود بسیار ترد و در عین حال نرم خواهند بود. در این پست از خبرنگاران بلاگ طرز پخت 6 مدل از کوکی های خوشمزه را همراه با نکات مهم پخت آن ها به شما آموزش می دهیم.
1- کوکی شکلاتی
کوکی شکلاتی یکی از انواع کوکی هاست که مانند کیک شکلاتی طرفداران زیادی دارد؛ این کوکی شکلاتی که به آموزش آن می پردازیم بسیار خوشمزه با رویه ترد و قسمت میانی نرم با حالت کشسان است و بافت کیکی ندارد.
آرد سفید قنادی | 120 گرم معادل 1 پیمانه |
پودر کاکائو | 25 گرم معادل 3 قاشق سوپ خوری |
کره | 115 گرم معادل 1/2 پیمانه |
شکر قهوه ای | 150 گرم معادل 3/4 پیمانه |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
نمک | 1/4 قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | 3/4 قاشق چای خوری |
جوش شیرین | 1/2 قاشق چای خوری |
شکلات چیپسی تلخ | 90 گرم یا 1/2 پیمانه |
شکلات چیپسی نسوز و ضد حرارت برای روی کوکی | به اندازه لازم |
مراحل تهیه کوکی شکلاتی:
1- کره هم دمای محیط و شکر قهوه ای رو با لیسک کاملا مخلوط می کنیم تا به خورد هم بروند و کاملا یک دست شوند. برای طرز تهیه کوکی شکلاتی کلیک کنید.
2- کوکی ترک دار شکلاتی
بین کوکی ها کوکی شکلاتی به ویژه نوع ترک دار آن بسیار محبوب است. سطح کوکی های ترک دار در حین پخت ترک برمی دارد و طرح زیبایی پیدا می کند. کوکی ترک دار شکلاتی بافت بسیار نرم و کیک مانند و طرز تهیه بسیار راحتی دارد. از این کوکی ها برای پذیرایی در مهمانی ها یا حتی به عنوان شیرینی عید هم می توانید استفاده کنید.
کره هم دمای محیط | 50 گرم |
شکر دانه ریز | 140 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
آرد سفید قنادی | 160 گرم |
بکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
نمک | یک چهارم قاشق چای خوری |
پودر کاکائو | 35 گرم |
پودر قند | به اندازه لازم (اندازه حدودی نصف پیمانه) |
مراحل تهیه کوکی شکلاتی ترک دار:
1- شکر دانه ریز و کره نرم شده در دمای محیط را داخل ظرفی بریزید. اگر شکر دانه ریز نیست آن را در چند مرحله داخل دستگاه آسیاب بریزید و چند پالس بزنید تا دانه های آن ریزتر شود. نیازی نیست کاملا پودر و مشابه پودر قند شود. کره و شکر را با همزن بزنید تا کاملا مخلوط و یک دست شوند. برای خواندن طرز تهیه کوکی شکلاتی ترک دار کلیک کنید.
3- کوکی جو پرک
این کوکی دستور تهیه راحت و سریعی دارد و زمان زیادی برای پخت آن نیاز نیست و به سادگی می توان در منزل تهیه کرد. همچنین به دلیل فواید جو دوسر، بسیار سالم و مقوی است.
جو پرک یا جو دوسر | 1پیمانه |
کره | 100 گرم |
آرد | 1ونیم پیمانه |
تخم مرغ | 1عدد |
شکر قهوه ای | 3 قاشق غذاخوری |
شکر سفید | نصف پیمانه |
شکلات چیپسی | 3 قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | 1/2 قاشق چای خوری |
نمک | یک پنس |
وانیل | 1/4 قاشق چای خوری |
توت فرنگی (برای تزیین) | به اندازه دلخواه |
مراحل تهیه کوکی جو پرک:
- 1- کره را به همراه شکر قهوه ای و سفید در کاسه ای بریزید.
- 2- دو تا سه دقیقه با همزن هم بزنید تا شکر کاملا با کره مخلوط بشه.
- 3- تخم مرغ و وانیل را هم اضافه کنید. مجددا حدود یک یا دو دقیقه هم بزنید.
- 4- بعداز مخلوط شدن کامل تخم مرغ، شکلات چیپسی رو اضافه کنید.
برای ادامه طرز تهیه کوکی جو پرک کلیک کنید.
4- کوکی مخملی قلبی
این کوکی به دلیل رنگ قرمز و بافت مخملی، ظاهر بسیار زیبایی دارد و مخصوصا اگر به شکل قلب پخته شود برای مناسبت هایی مثل ولنتاین و سالگرد ازدواج بسیار مناسب است. این کوکی ها به عنوان شیرینی عید هم تهیه می شوند.
کره | 125 گرم (به دمای محیط رسیده) |
تخم مرغ | 25 گرم (به دمای محیط رسیده) |
پودر قند | 65 گرم |
رنگ ژله ای قرمز | نصف قاشق چای خوری |
آرد شیرینی پزی | 130 گرم |
آرد نخودچی | 55 گرم |
آرد برنج | 75 گرم |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | نصف قاشق چای خوری |
شکلات | به اندازه لازم (برای تزیین) |
تهیه کوکی مخملی قلبی:
کره و پودر قند الک شده را با همزن بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. سپس 25 گرم تخم مرغ را اضافه کنید.
برای ادامه طرز تهیه کوکی مخملی کلیک کنید.
5- کوکی مغزدار
کوکی با مغز شکلاتی یک شیرینی ترد و خوشمزه ترکی است که داخل آن با شکلات پر شده است. تهیه این کوکی ها بسیار ساده و با مواد اولیه در دسترس است و نیازی به همزن ندارد. این کوکی که ماندگاری خوبی دارد، برای پذیرایی از مهمان و میان وعده و عصرانه بچه ها مناسب است.
تخم مرغ | 1 عدد |
کره هم دمای محیط | 120 گرم |
پودر قند (نثار) | 100 گرم یا یک بند انگشت کمتر از یک لیوان لیوان دسته دار فرانسوی |
روغن مایع | 40 گرم یا یک چهارم لیوان سر پر |
ماست | 3 قاشق سوپ خوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق مرباخوری سر پر |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
آرد سفید قنادی | سه الی چهار لیوان (حدودی) |
شکلات صبحانه | به اندازه لازم |
مراحل تهیه کوکی مغزدار:
- داخل ظرفی تخم مرغ و وانیل و پودر قند الک شده را با همزن دستی مخلوط کنید تا یک دست و صاف شوند.
- و بعد به ترتیب روغن مایع را اضافه کنید.
- ماست رو به مواد اضافه کنید و با همزن دستی مخلوط کنید تا مایه یکدست بشه و بعد کره هم دمای محیط رو به مواد اضافه کنید.
ادامه مقاله طرز تهیه کوکی مغزدار را بخوانید.
6- کوکی آلبالو و شکلات
بی شک یکی از خوشمزه ترین کوکی ها برای فصل تابستان کوکی آلبالو است. برای تهیه کوکی آلبالو بهتر است آلبالو، تازه و نوبر باشد تا طعم کوکی شما خوشمزه تر شود. برای تهیه کوکی آلبالو به مواد زیر نیاز داریم:
تخم مرغ | دو عدد |
شکر قهوه ای | دو سوم پیمانه |
شکر سفید | نصف پیمانه |
آرد سفید | دو پیمانه |
کره | صد گرم |
آلبالوی هسته گرفته | نصف پیمانه |
وانیل | یک قاشق چایخوری |
جوش شیرین | نصف قاشق چایخوری |
نمک | یک چهارم قاشق چایخوری |
شکلات چیپسی | سه قاشق غذاخوری |
شکلات شیری چیپسی یا خرد شده | سه قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه کوکی آلبالو:
- برای شروع کار ابتدا در ظرفی صد گرم کره بریزید. شکر قهوه ای را به کره اضافه کنید و بعد شکر سفید را نیز داخل ظرف بریزید.
- با همزن برقی شروع کنید به هم زدن تا شکر قهوه ای و سفید با کره به خوبی مخلوط شود و مخلوط حالت خمیری داشته باشد. سپس تخم مرغ ها را اضافه کنید.
- مجددا با همزن برقی هم بزنید تا حالت کرمی پیدا کند. وانیل را نیز دراین مرحله اضافه کنید.
- در ادامه در ظرفی دیگر آرد رو بریزید. جوش شیرین را به آرد اضافه کنید. همچنین نمک را هم بریزید.
برای ادامه طرز تهیه کوکی آلبالو می توانید به مقاله آن مراجعه کنید.
7- کوکی کشمشی
کوکی کشمشی با شیره انگور، کوکی خوشمزه و مقوی است که از شکر در تهیه آن استفاده نمیشود.یه کوکی رژیمی که طرز تهیه آسانی دارد.برای تهیه این کوکی مواد زیر لازم است:
شیره انگور | نصف پیمانه |
تخم مرغ | یک عدد |
کره | 70گرم |
آرد | یک پیمانه سرپر |
کشمش پلویی | یک سوم یا نصف پیمانه |
بکینگ پودر | یک قاشق چایخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
نمک | یک چهارم قاشق چای خوری |
- برای تهیه این کوکی های خوشمزه و مقوی، ابتدا آرد را در ظرفی بریزید.بکینگ پودر را به آرد اضافه کنید.
- نمک را هم به آرد و بکینگ پودر اضافه کنید.آرد را ویسک کنید تا مواد مخلوط شود.
- در ظرف یا کاسه بزرگتری کره هم دمای محیط را بریزید.
- تخم مرغ را به کره اضافه کنید. تخم مرغ نیز باید هم دمای محیط باشد وانیل را نیز درهمین مرحله اضافه کنید.
- با همزن برقی شروع کنید به همزدن کره و تخم مرغ و هر دو را برای مدت تقریبی سی ثانیه هم بزنید تا یکدست شوند.
برای ادامه مطلب طرز تهیه کوکی کشمشی بر روی لینک کلیک کنید.
8- کوکی اسمورز
کوکی اسمورز Smores cookie یکی از کوکی های پر طرفدار دنیاست. کوکی smores یکی از کوکی های خیلی خوشمزه و مجذوب کننده شکلاتی است. کوکی شکلاتی که با مغز مارشمالو پر می شود و بعد از پخت لایه ای مذاب از مارشمالوی داغ در مرکز کوکی مشاهده خواهید کرد!
این کوکی به شکل کوکی بار هم تهیه می شود و باز هم یکی از انواع بارهای خوشمزه و محبوب در دنیاست. برای تهیه کوکی اسمورز به مواد زیر نیاز دارید.
تخم مرغ | دو عدد |
آرد | دو پیمانه |
کره | صد گرم |
بیکینگ پودر | نصف قاشق چای خوری |
جوش شیرین | نصف قاشق چای خوری |
نشاسته ذرت | یک قاشق چای خوری |
شکر سفید | نصف پیمانه |
شکر قهوه ای | سه چهارم پیمانه |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
وانیل | یک قاشق چای خوری |
مارشمالو | به اندازه لازم |
بیسکوئیت کراکر خرد شده | یک بسته |
شکلات چیپسی | یک پیمانه |
- برای تهیه این کوکی های مجذوب کننده و فوق العاده خوشمزه ابتدا باید مواد خشک بجز شکر رو با آرد مخلوط کنید. برای این منظور، آرد رو در ظرف مناسبی بریزید. بکینگ پودر رو به آرد اضافه کنید.
- یک قاشق چایخوری نشاسته ذرت رو اضافه کنید. نصف قاشق چایخوری جوش شیرین رو هم به آرد اضافه کنید. نمک رو نیز بریزید.
- حالا به وسیله همزن دستی یا قاشق آرد رو هم بزنید تا به سایر مواد به خوبی ترکیب و مخلوط شود.
- فر رو با دمای 180درجه سانتی گراد گرم کنید.
برای ادامه طرز تهیه کوکی اسمورز می توایند به مقاله آن مراجعه کنید.
9- کوکی ماست
کوکی ماست شیرینی رژیمی می باشد که کمترین اندازه شکر را داراست و بافتی ترد دارد و مواد اولیه آن به راحتی قابل دسترس است. برای تهیه کوکی ماست مواد زیر لازم است:
آرد سفید قنادی (سه صفر) | 210 گرم |
شکر | یک الی دو قاشق سوپ خوری |
نمک | یک چهارم قاشق چای خوری |
کره | 100 گرم |
ماست | 100 گرم |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
شکر برای غلطاندن شیرینی | به اندازه لازم |
1- برای تهیه این شیرینی ابتدا آرد سفید رو الک کنید و شکر رو بهش اضافه و مخلوط کنید.
2- نمک و وانیل رو هم به آرد سفید اضافه و مخلوط کنید.
3- بعد کره خرد شده رو به مواد اضافه کنید و به کمک دو چنگال کره تازه خارج شده از یخچال رو به خورد مخلوط آرد بدین این کار رو با صبر و حوصله انجام بدین تا مواد کاملا مخلوط بشن.
4- ماست رو به مواد اضافه کنید و با لیسک یا انگشت های دست مواد رو مخلوط کنید تا کم کم حالت خمیری پیدا کنه و بعد خمیر رو جمع کنید.
برای ادامه مطلب طرز تهیه کوکی ماست بر روی لینک کلیک کنید.
میتوانید برای مشاهده دستورات آشپزی دیگر به مجله خبرنگاران بلاگ سری بزنید.
منبع: اُکالا