زنان تهرانی چاق تر و افسرده تر از مردان

به گزارش مجله مدیریت ناب، آمارهای وضعیت سلامت بانوان ساکن در پایتخت نویدبخش نیست زیرا از مردان چاق تر و افسرده تر هستند و ضرورت آستین بالا زدن این قشر از جامعه و نیز برنامه ریزان متولی را نمایان تر نموده است.

زنان تهرانی چاق تر و افسرده تر از مردان

مدیرکل سلامت شهرداری تهران با هشدار نسبت به بیماری های زنان همچون چاقی و فشارخون در مقایسه با مردان، برنامه ریزی سلامت محور و مبتنی بر احتیاج زنان در پایتخت را ضروری می داند.

زینب نصیری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: براساس نتایج پیمایش ملی بیماری های غیرواگیر در سال 1395 حدود 70 درصد مردان و 87 درصد زنان فعالیت فیزیکی کمتر از 150 دقیقه در هفته دارند که این آمار نشان دهنده ضرورت برنامه ریزی مبتنی بر افزایش تحرک فیزیکی و فعالیت های بدنی شهروندان تهرانی به خصوص زنان است.

وی با بیان اینکه براساس نتایج این پیمایش 15 درصد مردان و 30 درصد زنان چاق هستند گفت: این آمار وقتی با میزان اضافه وزن (براساس توده بدنی BMI بین 25 تا 30) که در مردان 38 و در زنان 35 درصد است تجمیع می گردد، آمار خطرناک میزان چاقی و اضافه وزن به خصوص در زنان پایتخت را نشان می دهد.

نصیری اضافه نمود: طبق این پیمایش 64 درصد زنان یا چاق هستند یا اضافه وزن دارند که این میزان در جمعیت مردان 53 درصد است.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران بیان نمود: این میزان وقتی با آمار 1.5 برابری میزان شیوع افسردگی زنان در مقیاس با مردان تجمیع می گردد، میزان نگرانی ها را افزایش می دهد و زنگ خطر را برای افزایش بیماری های غیرواگیر و اختلالات روانی بین زنان بیش از پیش به صدا در می آورد.

نصیری اضافه نمود: براساس آمار البته میزان مصرف دخانیات و الکل (7 درصد در زنان در مقابل 36 درصد مردان در مصرف دخانیات و 1.35 درصد در زنان در مقابل 15.27 درصد در مردان در مصرف الکل) در زنان کمتر است.

وی از جمله مهمترین علت های این وضعیت سلامتی زنان را سبک زندگی تغذیه ای ناسالم و تحرک فیزیکی پایین برشمرد.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران اظهارداشت: اگر چه به نظر می رسد زنان سبک تغذیه سالم تری در مقایسه با مردان از نظر استفاده از سبزیجات، ماهی، فست فود، استفاده از نمک و... دارند اما متاسفانه حدود 50 درصد زنان چربی خون بالا دارند که این میزان در مردان 41 درصد است و همچنین میزان فشار خون بالا در زنان شیوع بیشتری دارد.

وی گفت: براساس این آمارها برنامه ریزی برای ارتقای سلامت مبتنی بر تغییر و اصلاح مولفه های اجتماعی، محیطی و کالبدی موثر بر سلامت شهروندان با تاکید بر زنان اهمیت پیدا می نماید و ضرورت دارد در طراحی های شهری و مبتنی بر شهر انسان محور و پیاده به زنان به صورت خاص توجه گردد.

نصیری، طراحی مسیرهای پیاده روی خانوادگی، افزایش اماکن ورزشی ویژه زنان، امکان استفاده زنان از دوچرخه و اسکوتر به عنوان امکانات شهری را از جمله اقدامات برای افزایش تحرک فیزیکی آنان مطرح نمود و اضافه نمود: تحقق این اهداف احتیاجمند کوشش و باور تمامی نهادها، سیاستگذاران و برنامه ریزان شهری، فعالان اجتماعی و متخصصان حوزه سلامت است.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 1 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: mnab.ir شناسه مطلب: 283

به "زنان تهرانی چاق تر و افسرده تر از مردان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زنان تهرانی چاق تر و افسرده تر از مردان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید