روش های تشخیص چای اصل ایرانی از تقلبی
به گزارش مجله مدیریت ناب، چای ایرانی مرغوب با گذشت ساعت ها در فنجای چای تغییر رنگ نمی دهد و این موضوع یکی از راه های مهم تشخیص چای مرغوب و اصل است.
برای اینکه بتوانیم چای مرغوب ایرانی را تشخیص دهیم، در ابتدا باید با نشانه های آن آشنایی داشته باشیم. در این مطلب با نشانه های چای ایرانی خوب آشنا می شوید.
چای ایرانی انواع بسیار مختلفی دارد؛ بنابراین بهتر است راه های شناسایی و تشخیص چای مرغوب و اصل را بدانید تا خرید خوبی داشته باشید و از نوشیدن چای ایرانی با کیفیت لذت ببرید.
1. دم کردن چای ایرانی و تشخیص عطر و طعم آن
شناسایی چای از روی ظاهر آن بسیار سخت است. شاید فقط چای کاران و کارخانه داران می توانند از روی ظاهر چای، کیفیت آن را تشخیص دهند چرا که چای مرغوب بهاره، عطر و طعم و نرمی و لطافت خاصی دارد.
چای سرگل و بهاره ایرانی برترین نوع چای محسوب می گردد. این چای دارای برترین عطر و طعم و کیفیت است. وقتی چای بهاره را درون قوری می ریزید، هنگام اضافه کردن آب جوش، عطر بسیار دلنشین چای بهاره به همراه بخار آب بلند می گردد و بسیار به دل آدم می نشیند؛ بنابراین یکی از راه های شناسایی چای مرغوب این است که چای را دم کنیم و عطر و طعم چای را مقایسه کنیم.
برترین راه خرید چای ایرانی، خرید مستقیم از کشاورز است. یکبار چای سرگل بهاره را در فصل بهار به صورت مستقیم از کشاورز بخرید و کیفیت آن را مد نظر داشته باشید؛ و از آن به بعد می توانید کیفیت بقیه انواع چای را با آن مقایسه کنید.
2. آزمون آب سرد
یکی از روش های ساده تشخیص وجود رنگ مصنوعی در چای ایرانی یا خارجی، انجام آزمون آب سرد است، به این صورت که یک چای مرغوب و طبیعی که هیچ گونه رنگدانه شیمیایی به آن اضافه نشده است وقتی درون آب سرد ریخته می گردد پس از گذشت زمان، آب را رنگی نخواهد کرد؛ اما بار ها مشاهده نموده اید که چای کیسه ای و یا چای نمونه های خارجی به راحتی حتی در آب سرد هم رنگ می دهد.
3. آزمون یک ساعت: تغییر رنگ و لایه چربی
یکی دیگر از نشانه های وجود مواد شیمیایی (معطر کننده ها و رنگدانه ها) در چای، کدر شدن چای و تیره شدن رنگ فنجان چای بر اثر گذر زمان است. چای خارجی که دارای مواد معطر شیمیایی است، پس از نیم ساعت یا یک ساعت به علت واکنش مواد شیمیایی با اکسیژن هوا، رنگ آن به سمت تیرگی و سیاهی میل می نماید، که یکی از نشانه های شاخص تفاوت چای ایرانی طبیعی با چای خارجی است.
چای ایرانی مرغوب با گذشت ساعت ها در فنجای چای تغییر رنگ نمی دهد و این موضوع یکی از راه های مهم تشخیص چای مرغوب و اصل است. حتی در بسیاری از چای های موجود در بازار که با نام چای خارجی یا چای سیلان عرضه می گردد، دیده شده که پس از مدتی که در لیوان باقی ماند، یک لایه مانند چربی و به رنگ قهوه ای تیره بر روی سطح لیوان تشکیل می گردد.
درواقع وقتی چای وارد بدن شما می گردد نیز همین رفتار را در دستگاه گوارش انجام می دهد و در بلندمدت مصرف این گونه چای ها برای سلامت بدن بسیار مضر است.
4. رنگ چای؛ راه مهم تشخیص چای اصل
چای ایرانی کاملا رنگ طبیعی دارد و دیر رنگ گرفتن چای در آب داغ نشان از مرغوبیت و اصالت چای ایرانی دارد، به طوری که چای ایرانی مرغوب و طبیعی برای دم کشیدن احتیاج است که حداقل 10 تا 15 دقیقه بر روی سماور (شعله غیر مستقیم) قرار داشته باشد تا عصاره طبیعی و رنگ دانه های گیاه خارج گردد.
اما در چای خارجی که دارای رنگ مصنوعی است و یا در چای غیر اصل و تقلبی چنین نیست و می بینیم که پس از اضافه کردن آب جوش به چای خارجی، بلافاصله رنگ می گیرد؛ بنابراین معین است که این چای خالص و طبیعی نیست.
منبع: ایسکانیوز
منبع: فرادید