بستن کمربند ایمنی در حین پرواز، چه مزیتی دارد؟

به گزارش مجله مدیریت ناب، بسیاری از افراد تصور می نمایند که بستن کمربند ایمنی، تنها در زمان برخاستن و نشستن هواپیما لازم است؛ در حالی که واقعیت از موضوع دیگری حکایت دارد.

بستن کمربند ایمنی در حین پرواز، چه مزیتی دارد؟

بر کسی پوشیده نیست که کمربندهای ایمنی، می توانند جان شما را در بسکمک از مواقع خطرناک، نجات دهند. بیشتر افراد برای بستن کمربند ایمنی در وسیله نقلیه خود، دچار سوال یا تردید نمی شوند. آمار و ارقام نشان داده اند که کمربند ایمنی در سالم نگه داشتن سرنشینان خودرو، بسیار کاربردی است و با توجه به این همه رفت وآمدی که داریم، مطمئنا برای امنیت بیشتر آن را می بندیم.

بنابر دلایلی، وقتی صحبت از هواپیما می گردد، دیگر این منطق کاربردی ندارد و با وجودی که بسکمک از مسافران همواره کمربند ایمنی خود را در تمام طول پرواز، بسته نگه می دارند؛ اما بیشتر افراد بلافاصله پس از تماشا علامت خاموش کمربند ایمنی، بدون اینکه قصد بلندشدن از جای خود را داشته باشند، ضامن کمربند را باز می نمایند.

طبعا اگر پس از مدتی نشستن یا برای رفتن به سرویس بهداشتی، احتیاج به قدم زدن در هواپیما داشته باشید، باید کمربند ایمنی خود را باز کنید؛ اما بیشتر ما به جایگاه هایمان بازمی گردیم و دوباره آن را نمی بندیم. این مساله در زمان بروز خطرهایی چون لرزش یا صدمه به هواپیما می تواند مسائل بزرگی را ایجاد کند.

بعضی از افراد برای درک این مساله، واقعا به دلایل بسکمک برای قانع شدن احتیاج ندارند و با کمی صحبت به این نتیجه می رسند که بستن کمربند ایمنی در حین سفر، امری طبیعی است؛ اگرچه برای بعضی دیگر، یادآوری اینکه بستن کمربند ایمنی، مهم ترین کار در حین پرواز است، ضروری به نظر می رسد. در حقیقت این موضوع، بسیار مهم تر از برداشتن مایع ضدعفونی نماینده دست یا سفارش یک نوشیدنی عالی است. به همین خاطر خبرنگاران میخواهد در این مطلب، به شما بیاموزد که چرا بستن کمربند ایمنی در تمام طول سفر هوایی، امری لازم است.

موتور جستجوی پرواز خبرنگاران نیز شما را در یافتن مقرون به صرفه ترین آژانس فروشنده بلیط هواپیما کمک می نماید.

طراحی کمربند ایمنی هواپیما

به احتمال زیاد تا به امروز متوجه این موضوع شده اید که کمربند ایمنی هواپیما اصلا شبیه به کمربند خودرو نیست؛ ضمن اینکه، خلبان ها و خدمه پرواز، به غیر از کمربند ایمنی، از بند سرشانه (shoulder strap) هم استفاده می نمایند. آیا می دانستید که یک دلیل اصلی برای طراحی های متفاوت کمربندهای هواپیما وجود دارد؟

طبق نوشته های شرکت سفر و مجله آنلاین اطلس ابسکیورا (Atlas Obscura)، کمربندهای سگکی قبل از ساخته شدن هواپیماها وجود داشتند؛ اما در دهه 1930 و 1940، استفاده از آن ها در هواپیماها بسیار رایج شد. دلیل اینکه طراحی مدل سگکی تغییری نکرد، فقط قیمت مناسب شان نبود (مواد اولیه آن ها مقرون به صرفه و سبک است). در حقیقت این مدل کمربند حین تکان های کوچک و اتفاقات دیگر زمان پرواز، کارآیی خوبی دارد؛ اما متاسفانه باید بدانید که کمربند ایمنی نمی تواند در زمان سقوط واقعی هواپیما، از شما محافظت کند. اطلس ابسکیورا می گوید:

در تصادف با خودرو، حتی در تصادف های شدیدی که صدمه زیادی به خودرو وارد می گردد، به احتمال زیاد با بستن کمربند ایمنی، نجات پیدا خواهید کرد؛ اما شانس زنده ماندن شما در سوانح هوایی شدید، بسیار کم خواهد بود.

البته کمربندهای ایمنی ساده در موقعیت هایی چون تربولانس یا تلاطم هوایی (آرام یا حتی بسیار شدید)، سوانح جزئی (به طور مثال در باند پرواز) یا تکان های شدید هواپیما، بسیار کارآمد هستند. طبق نوشته های سال 2013 بیزینس اینسایدر، وب سایت خبری آمریکایی، معاون مدیر روابط عمومی سازمان هوانوردی فدرال متوجه شد که 58 مسافر آمریکایی، سالانه به دلیل نبستن کمربند ایمنی در حین پرواز، زخمی می شوند.

باورهای اشتباه در خصوص کمربند ایمنی

شاید یکی از بزرگ ترین دلایلی که بیشتر افراد، کمربند ایمنی خود را در هواپیما باز می نمایند، این تصور اشتباه است که در زمان سقوط، کمربند هیچ تاثیری ندارد؛ اگرچه این مساله در زمان بروز شرایط بسیار وخیم صادق است، اما سوانح کوچک مانند برخورد دو هواپیما در باند پرواز، در حین برخاستن یا نشستن، ممکن است منجر به زخمی شدن مسافرانی گردد که کمربند ایمنی خود را نبسته بودند.

طبق اعلام مجله تلگراف، باورهای غلط در خصوص کمربند ایمنی، کماکان در میان مردم رایج است؛ نظیر اینکه تصور می نمایند، پس از سانحه ای مرگ بار، از کمربند فقط برای شناسایی اجساد مسافران استفاده می گردد.

هیثر پول (Heather Poole)، نویسنده کتابی درباره سوانح هوایی، به تلگراف گفت:

این احمقانه ترین چیزی است که تابه حال شنیده ام. مسافران همواره در حال عوض کردن جایگاه هایشان هستند و ما آن ها را تعقیب نمی کنیم تا بتوانیم نام شان را با شماره جایگاه آن ها تطبیق دهیم.

هیثر پول بعلاوه به این موضوع اشاره نمود که بعضی از شرکت های هواپیمایی مانند ایرلاین ساوث وست، در زمان خرید بلیط هواپیما، شماره جایگاه را تعیین نمی نمایند و در نتیجه چنین باور غلطی، بسیار مضحک و بی مورد به نظر می رسد.

دیگر مسافران، بستن کمربند ایمنی در حین پرواز را زیر سوال می برند؛ چون فکر می نمایند در زمان تخلیه اضطراری، کمربندها مانند یک مانع عمل می نمایند. در هر صورت، اگر داخل کابین هواپیما آتش بگیرد، می خواهید هرچه سریع تر از آنجا خارج شوید، درست است؟ طبق باورهای اشتباه مردم، کلنجاررفتن با کمربند ایمنی ممکن است همه چیز را بدتر کند.

طبق گفته های تلگراف، این ایده که کمربند ایمنی مشکل اصلی مسافران در حین تخلیه اضطراری است، به وسیله متخصصان صنعت هواپیمایی رد شده است.

بستن کمربند ایمنی در زمان تلاطم هوایی

وجود تلاطم های هوایی، دلیل مهمی برای بستن کمربند ایمنی در حین پرواز به شمار می رود. تلاطم که باعث تکان و لرزش هواپیما می گردد و در اثر تغییر در جریان هوایی به وجود می آید، در پروازها بسیار رایج و معمول است. شاید در پرواز آخرتان، این موضوع را تجربه نموده باشید یا در سفر هوایی بعدی با آن روبرو شوید؛ برای همین بسته بودن کمربند ایمنی در تمام مدت پرواز، امری لازم است. پول به تلگراف گفت:

دلیل بستن کمربند ایمنی برای شما و حتی خدمه پرواز این است که قطعا نمی خواهید هواپیما روی سر شما خراب گردد.

بعلاوه در ادامه شرح داد که مسافران در هنگام تلاطم های هوایی شاید حس نمایند که به سمت بالا می فرایند، اما در حقیقت این حس در اثر پایین رفتن هواپیما به وجود می آید.

پول در ادامه به تلگراف گفت:

هواپیما به سرعت و با شدت پایین می رود و مسافران در این حالت، آسیب می بینند و زخمی می شوند. در عمل، این هواپیما است که به سر شما ضربه وارد می نماید.

تلاطم هوایی شدید، اما کوتاه، می تواند منجر به آسیب دیدگی گردد؛ به خصوص اگر سر شما به دیواره هواپیما یا دست هایتان به کنسول محل گذاشتن دست، برخورد کند. در شرایط وخیم تر، تلاطم هوایی می تواند افراد را با قدرت زیادی به سمت سقف هواپیما پرتاب نمایند که ممکن است منجر به بیهوشی، استخوان های شکسته یا حتی صدمه های خیلی جدی تر گردد.

زمان روشن کردن علامت کمربند ایمنی

برای پیش بینی اینکه چه زمانی هواپیما وارد یک توده تلاطم هوایی می گردد، راه هایی وجود دارد؛ اما این موضوع همواره درست از آب درنمی آید. طبق نوشته های مجله ATTN، خلبان ها می توانند با نقشه های هواشناسی از طوفان های تندری و چرخشی، بادهای خطرناک یا حتی تلاطم های هوایی اجتناب نمایند. با این وجود، شما نمی توانید همواره از همه اتفاق های پرواز مطلع باشید. با اینکه خلبان ها در زمان روبروه با یک جریان تلاطم هوایی، همواره بیشترین کوشش خود را برای به موقع روشن کردن علامت کمربند ایمنی می نمایند؛ اما این شرایط می تواند بدون هیچ هشداری اتفاق بیفتد.

زمانی که علامت کمربند ایمنی روشن است، شما باید روی جایگاه خود بنشینید، کمربندتان را بسته نگه دارید و خدمه پرواز را صدا نکنید؛ زیرا آن ها نیز به ایمنی در حین سفر احتیاج دارند. اگر علامت کمربند ایمنی خاموش شد و شما هنوز روی جایگاه خود نشسته بودید، سعی کنید که کمربندتان را باز نکنید. پول به تلگراف گفت:

هیچ وقت نمی دانید که چه اتفاقی در انتظار شما است و حتی زمانی که علامت کمربند ایمنی خاموش است نیز احتمال وقوع آن وجود دارد. این رخداد همان چیزی است که ما به آن تلاطم در هوایی صاف می گوییم. تلاطم هوایی، اصلا شوخی نیست و مردم به صورت جدی در آن آسیب می بینند.

بهتر است همواره آماده و در امنیت باشید؛ پس قبل از بازکردن کمربند ایمنی خود در پرواز بعدی، کمی بیندیشید.

یه یاد داشته باشید برای مقایسه قیمت تمامی بلیط های هواپیما از آژانس های هوایی معتبر و جستجوی بلیط مقرون به صرفه هواپیما به مقصد مورد نظر خود، می توانید از بزرگ ترین موتور جستجوی پرواز در خبرنگاران استفاده نموده و با اطمینان کامل از فروشنده های معتبر خرید کنید.

منبع: کجارو / travelandleisure.com
انتشار: 9 اسفند 1400 بروزرسانی: 9 اسفند 1400 گردآورنده: mnab.ir شناسه مطلب: 1923

به "بستن کمربند ایمنی در حین پرواز، چه مزیتی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بستن کمربند ایمنی در حین پرواز، چه مزیتی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید