عرضه داروی گیاهی برای درمان زخم های گوارشی، تغییرات دائمی قوانین برهم زننده آرامش فضای تحقیق
به گزارش مجله مدیریت ناب، محققان یکی از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک فناوری دانشگاه تهران با استفاده از گیاهان دارویی پیروز به عرضه 9 نوع دارو برای درمان زخم، سوختگی و یا اگزما شده اند و اخیرا نیز در تلاش هستند تا داروی گیاهی درمان زخم های گوارشی را وارد داروخانه ها کنند.
دکتر صدرالدین نبوی، مجری طرح در گفت وگو با خبرنگاران، تمرکز مطالعات این شرکت را تولید داروهای گیاهی دانست و گفت: گیاهان مورد استفاده در فرمولاسیون محصولات این شرکت از کشت کنندگان گیاهان دارویی و فروشندگان در داخل کشور خریداری می شود و با توجه به کثرت کشت کنندگان متخصص، نیازی به کشت این نوع گیاهان توسط شرکت نیست.
وی تعداد محصولات تولیدی این شرکت را 9 داروی گیاهی نام برد و یادآور شد: در آینده نزدیک این تعداد بالغ بر 11 نوع داروی گیاهی خواهد شد.
به گفته این محقق، دو داروی گیاهی تولید این شرکت در قالب شربت، دو فرم دارویی در قالب پماد، سه فرم دارویی در قالب کپسول و دو فرم دارویی در قالب شامپو دارو به بازار دارویی کشور عرضه شده است.
نبوی از عرضه دو داروی جدید در فرم شربت در آینده نزدیک خبر داد و یادآور شد: جدیدترین دستاورد ما فرمولاسیون دو داروی جدید است که یک مورد آن در درمان زخم های دستگاه گوارش و داروی دیگر در درمان گلو درد و سرماخوردگی اطفال کاربرد دارد.
وی با اشاره به تولید شامپو درمانی، توضیح داد: این شامپو با عنوان داروی رکوبیزول اولین داروی گیاهی ثبت شده به فرم شامپو است که در سازمان غذا و دارو به ثبت رسیده است. این شامپو برای درمان مواضع زخم و سوختگی و بهبودی التهابات کاربرد دارد.
این محقق اضافه نمود: در صورت شناخته شدن این محصول در سطح کشور، امکان عمومی شدن و مصرف گسترده آن وجود دارد؛ چرا که این شامپو یک نیاز مبرم را برآورده می کند، به گونه ای که در زخم بستر و در مواردی که التهابات منتشر و غیر منتشر نظیر اگزما و کهیر در سر، صورت و بدن وجود داشته باشد، در شست و شوی روزانه این مواضع استفاده می شود و علاوه بر آن درمان هم می کند.
به گفته وی، تا قبل از تولید این محصول، افرادی که دارای زخم، التهابات و سوختگی بودند، هیچ شوینده اختصاصی برای شست وشوی روزانه سر، صورت و بدن خود نداشتند و از شامپو بچه برای این منظور استفاده می کردند که اختصاصی این نوع عوارض نیست.
نبوی، این شامپو دارو را یک شست وشو دهنده اختصاصی و درمان کننده سریع زخم ها و سوختگی ها توصیف کرد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان به بیان چالش های این شرکت برای توسعه دانش بنیان صنعت سلامت پرداخت و گفت: بزرگترین چالش شرکت، نقدینگی و تامین مواد جانبی داروسازی است و با تشدید تحریم ها چالش ما برای تهیه مواد اولیه، بیشتر شده است.
وی بی ثباتی اقتصادی را از دیگر چالش های جدی شرکت اعلام کرد و ادامه داد: علاوه بر آن ما همواره با مشکل تغییرات مداوم مقررات روبرو هستیم. توسعه دانش و گسترش تحقیقات در یک شرکت مستلزم ثبات نسبی و فضایی کم تنش است و اگر چه تحریم ها و فشار خارجی وجود دارد، اما در داخل کشور مسائل بوروکراتیک و موانع خود ساخته و تغییرات دائمی قوانین که بر هم زننده ثبات و فضای تحقیق و آرامش در شرکت ها است، بیش از تحریم ها و مسائل بیرونی در مقطع کنونی تاثیرگذار است؛ لذا توسعه دانش بنیان صنعت سلامت خواه ناخواه تحت تاثیر منفی این عوامل قرار می گیرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا