دریاچه پریشان فارس؛ دریاچه ای پریشان از خشکی

به گزارش مجله مدیریت ناب، دریاچه پریشان یا دریاچه فامور یکی از جاهای دیدنی فارس است برای طبیعت گردی انتخاب اول خیلی از بومی ها و مسافران به شمار میرود. از آن جا که دورتادور تالاب پریشان را کوه ها احاطه نموده اند، چشم انداز زیبایی حوالی این دریاچه درست شده است که جان می دهد برای عکاسی و کمپینگ!

دریاچه پریشان فارس؛ دریاچه ای پریشان از خشکی

با سفر به این دریاچه می توانید لحظات خاطره انگیز و ماندگاری را تجربه کنید. برای آشنایی بیشتر با دریاچه پریشان فارس به شما پیشنهاد می کنیم خواندن این مطلب از مجله گردشگری خبرنگاران را از دست ندهید.

دریاچه پریشان کجاست؟

دریاچه پریشان در منطقه حفاظت شده ارژن قرار گرفته است. این دریاچه حدود 15 کیلومتر با کازرون فاصله دارد.

برترین زمان بازدید از دریاچه پریشان چه موقعی است؟

شما در تمامی فصل های سال می توانید به این منطقه سفر کنید، اما برترین زمان فصل بهار، به خصوص اردیبهشت ماه است.

کدام جاذبه های گردشگری به دریاچه پریشان نزدیک است؟

دشت ارژن، تفرجگاه میان کتل، شهر تاریخی بیشاپور و تنگ چوگان از جمله جاذبه های گردشگری نزدیک دریاچه پریشان هستند.

دریاچه پریشان چه امکانات رفاهی و تفریحی دارد؟

هتل و مهمان پذیر، رستوران و اغذیه فروشی، پایانه، پمپ بنزین، عبادتگاه، فوریت های پزشکی، سرویس بهداشتی، امداد خودرو و باجه خودپرداز امکانات رفاهی جاده شیراز - کازرون و کمپینگ، عکاسی و طبیعت گردی امکانات تفریحی منطقه به شمار می روند.

در بازدید از دریاچه پریشان کجا اقامت کنیم؟

برای سپری کردن شب، می توانید در منطقه کمپ بزنید. اگر محل استراحت برای شما مهم است، به سراغ یکی از هتل ها و یا اقامتگاه های بومگردی اطراف بروید.

مشخصات دریاچه پریشان

علت به وجود آمدن دریاچه پریشان، تغییر شکل پوسته زمین در طی میلیون ها سال است. این دریاچه در منطقه حفاظت شده ارژن-پریشان قرار گرفته است و به عنوان یک تالاب بین المللی شناخته می گردد.

تالاب پریشان، 820 متر از سطح دریا ارتفاع دارد و کوه ها دورتادور آن را احاطه نموده اند. مساحت دریاچه 4300 هکتار است و حوضه آبریز آن حدود 5 کیلومترمربع وسعت دارد که در اردیبهشت ماه به بیشترین مساحت خود می رسد. دریاچه در فصول گرم سال حالت باتلاقی پیدا می نماید و در این دوره حدود 6 متر عمق دارد.

مردم روستاهای اطراف از راه های مختلفی مانند ماهیگیری، شکار پرندگان و گردشگری کسب عایدی می نمایند. صدها چشمه کوچک و بزرگ منطقه از آب شیرین دریاچه پریشان تامین می گردد.

دریاچه پریشان کجاست؟

دریاچه پریشان در منطقه حفاظت شده ارژن قرار گرفته است. دریاچه پریشان از سمت غرب به شیراز می رسد و فاصله کمی تا کازرون دارد.

در اطراف این دریاچه 18 روستا وجود دارد که مردمانش از دریاچه پریشان کازرون عایدی کسب می نمایند. روستاهای مالکی، عرب فامور، سی سخت، قلعه نارنجی، جروق، نرگس زار، زوالی، یازآباد و شهرنجان از روستاهای اطراف تالاب پریشان هستند.

لوکیشن دریاچه پریشان روی گوگلمپ

برترین مسیر دسترسی به دریاچه پریشان

اگر از شیراز راهی دریاچه پریشان هستید، از سمت غرب وارد اتوبان شیراز - کازرون شوید، به مسیر خود ادامه دهید تا به ابتدای جاده پریشان برسید. فاصله کمی از جاده تا دریاچه وجود دارد. شما می توانید بلیط هواپیما یا اتوبوس به شیراز را بخرید و پس از آن به سمت دریاچه حرکت کنید.

اگر هم قصد دارید در طول سفر بایستید و از جاذبه های اطراف لذت ببرید، می توانید با خودروی شخصی به دریاچه پریشان بروید.

- فاصله شیراز تا دریاچه پریشان

از شیراز تا تالاب پریشان حدود 175 کیلومتر و مدت زمان آن حدود 2 ساعت و 35 دقیقه است.

- فاصله کازرون تا دریاچه پریشان

این دریاچه در 15 کیلومتری شرق کازرون است. برای رسیدن به دریاچه از خروجی کازرون به سمت شیراز حرکت کنید.

- فاصله تهران تا دریاچه پریشان

از تهران تا کازرون حدود 902 کیلومتر (10 الی 11 ساعت) فاصله وجود دارد. از کازرون تا دریاچه هم 15 کیلومتر مسیر در پیش دارید.

برترین زمان بازدید از دریاچه پریشان

برترین زمان برای سفر به دریاچه پریشان فصل بهار و ماه اردیبهشت است. در این فصل آب وهوای منطقه بسیار دلپذیر می گردد. اگر در فصل زمستان بارش باران زیاد باشد، در فصل بهار آب دریاچه بیشتر می گردد.

با توجه به آب وهوای منطقه در این فصل سال مسافران بیشتری به دریاچه پریشان سفر می نمایند و شلوغ تر می گردد. هزینه ورودی در زمان شلوغی جاذبه های گردشگری بیشتر از زمانی است که مسافران کمتری به منطقه سفر می نمایند.

پوشش گیاهی و جانوری دریاچه پریشان

از نظر تنوع زیستی، دریاچه پریشان محل مناسبی برای پرندگان مهاجر در فصل زمستان است. گیاهانی مانند بادام کوهی، زالزالک، گز، نی، داغداغان و… در این منطقه دیده می شوند. زردک، سرخه، پرک و مارماهی از جمله ماهی های این آب شیرین هستند. در سال های گذشته ماهیان متعددی را وارد این آب شیرین کردند که فقط ماهی کپور توانست با شرایط دریاچه سازگار گردد.

شرایط فعلی دریاچه پریشان چگونه است؟

متاسفانه تالاب پریشان در حال حاضر شرایط خوبی ندارد و مساحت زیادی از آن رو به خشکی کامل می رود. افزایش دمای هوا و کاهش بارش سالانه، حفر چاه های غیرمجاز، نیروگاه های اطراف و گرمای حاصل از آن نقش بسیار مهمی در خشکسالی این تالاب داشته اند.

با توجه به اتفاقاتی که در سال های اخیر برای دریاچه افتاده است، آب دریاچه به باتلاق تبدیل شد و بسیاری از لاک پشت های منطقه در آن خفه شدند. در صورتی که توجه درستی به دریاچه نگردد، تالاب پریشان به زودی به طور کامل نابود خواهد شد. توسعه حشرات، گنداب خاک، باتلاق و برهم خوردن زیست بوم از جمله پیامدهای از بین رفتن تالاب هستند.

خشکی بیش ازحد منطقه، زندگی جانوران و پوشش گیاهی اطراف را هم تحت تاثیر قرار می دهد. در صورتی که تدبیر مناسبی اندیشیده نگردد، زندگی جانوران اطراف در خطر قرار خواهد گرفت.

جاهای تماشای اطراف دریاچه پریشان

زمانی که به دریاچه پریشان سفر می کنید، علاوه بر خود دریاچه جاذبه های دیگری هم در اطراف وجود دارد که می توانید از تماشا آن ها لذت ببرید. در ادامه با چند نمونه از جاهای تماشای اطراف تالاب پریشان آشنا خواهیم شد.

- شهر تاریخی بیشاپور

این شهر تاریخی در نزدیکی دریاچه پریشان و از جمله جاهای تماشای کازرون است. شهر تاریخی بیشاپور در 40 کیلومتری تالاب پریشان و در 20 کیلومتری از سمت شمال غربی کازرون قرار گرفته است. بیشاپور یکی از مهم ترین شهرهای باستانی مربوط به دوران ساسانیان است. 6 نقش برجسته در کرانه رودخانه شاپور از جمله مهم ترین آثار تماشای منطقه هستند.

معبد آناهیتا یکی از آثار تاریخی دوره ساسانی این منطقه است. جایگاه نذورات بیشاپور، تالار تشریفات و ایوان موزاییک از آثار تاریخی و تماشای منطقه بیشاپور هستند. اگر به منطقه ها تاریخی و آثار باستانی علاقه دارید، از منطقه بیشاپور تماشا کنید. در تمام این شهر آثار تاریخی مهم و برجسته ای برای بازدید وجود دارد.

- تفرجگاه میان کتل

این تفرجگاه در 30 کیلومتری شرق کازرون و 20 کیلومتری دریاچه پریشان قرار گرفته است. این تفرجگاه با نام دیگر دشت برم هم شناخته می گردد. یک کاروانسرای تاریخی در این تفرجگاه قرار گرفته است که هنگام بازدید از منطقه حتما سری هم به این جاذبه گردشگری بزنید.

اوایل فصل بهار، درختان و دشت رنگارنگ با گونه های متعدد به چشم می خورد. تفرجگاه میان کتل محل زندگی گونه جانوری گوزن زرد ایرانی است. شقایق های وحشی زیبایی در این دشت به چشم می خورند. اگر به طبیعت و هوای آزاد علاقه مند هستید، از گشت وگذار در این دشت لذت خواهید برد.

- تنگ چوگان

تنگ یا دره چوگان از دیگر جاهای تماشای اطراف کازرون است که روبروی شهر تاریخی بیشاپور قرار گرفته است. این دره در قدیم، محل گشت و گذار پادشاهان ایرانی بوده و درباریان در این منطقه چوگان بازی می کردند. علت نام گذاری منطقه هم همین بوده است.

- دشت ارژن

دشت ارژن در مسیر شیراز - کازرون قرار گرفته است و با طبیعت بکر به محلی امن و زیبا برای مسافرت تبدیل شده است. این دشت زیبا در فاصله 60 کیلومتری دریاچه پریشان قرار گرفته است. دشت ارژن در فصول بهار و تابستان پر از گل و گیاهان زیبا می گردد و طبیعت بی نظیری را به تصویر می کشد. علاقه مندان به عکاسی می توانند تصاویر زیبایی را در این دشت ثبت نمایند.

در دشت ارژن به جز دریاچه ای زیبا، آبشاری به نام چرونیز هم وجود دارد. در بهار می توانید با پیاده روی و گشت و گذار در دشت ارژن، از سفر به کازرون لذت بسیاری ببرید.

تفریحات حوالی دریاچه پریشان

اگر به این منطقه سفر کردید، می توانید تفریحات زیر را آن جا تجربه کنید.

- کمپینگ

تالاب پریشان یکی از جاذبه های تماشای فارس برای کمپینگ و خوشگذرانی است. شما می توانید چادر مسافرتی خود را در نزدیکی دریاچه برپا کنید و از چشم انداز ها چشم نواز اطرافش لذت ببرید و شب را در زیر نور ستارگان سپری کنید.

- عکاسی

عکاسی یکی از لذت ها و تجربه های بی نظیر در هر سفری است. شما می توانید از جاذبه های تماشای و زیباهایی اطراف منطقه عکس بگیرید و لحظات بی نظیری را ثبت کنید. دشت ارژن و تفرجگاه میان کتل از جمله جاذبه هایی هستند که هنگام رفتن به دریاچه پریشان می توانید به آنجا بروید و مشغول عکاسی شوید.

- طبیعت گردی

قایق هایی در اطراف دریاچه وجود دارند که شما می توانید برای گشت وگذار در منطقه از آن ها بهره ببرید. با این قایق ها به نقاط مختلف تالاب بروید و از چشم انداز های مجذوب کننده تماشا کنید. دشت های اطراف دریاچه محل مناسبی برای پیاده روی و طبیعت گردی است.

امکانات رفاهی دریاچه پریشان

در روستاهای اطراف دریاچه مانند روستای دشت ارژن شما می توانید به بازارهای محلی بروید و خوراکی ها و اقلام موردنظر خود را بخرید. اگر در پی غذاهای باکیفیت هستید، به سراغ رستوران های اطراف منطقه بروید.

رستوران های شاندیز ارژن، صوفی و ولیعصر از جمله رستوران های اطراف منطقه هستند. بعلاوه هتل و مهمان پذیر، رستوران و اغذیه فروشی، پمپ بنزین، عبادتگاه، فوریت های پزشکی، سرویس بهداشتی، امداد خودرو و باجه خودپرداز از جمله امکانات رفاهی جاده شیراز - کازرون به شمار می روند.

اقامت در دریاچه پریشان

اقامت یکی از مهم ترین نکات در هنگام سفر است. پس از گشت وگذار و لذت بردن از محیط دریاچه پریشان، شما باید برای شب محلی را برای استراحت و برطرف خستگی های روز پیدا کنید. کمپینگ ها، هتل ها و اقامتگاه های بومگردی کازرون، از جمله محل های اقامتی هستند که در ادامه با آن ها آشنا می شویم.

کمپینگ و شب مانی حوالی دریاچه پریشان

اگر قصد برپایی چادر و ماندن در همان حوالی دریاچه پریشان را دارید، باید وسایل موردنیاز را که در زیر فهرست نموده ایم، با خود به همراه داشته باشید:

  • چادر مسافرتی
  • زیرانداز
  • قمقمه و فلاسک
  • بالش و پتوی مسافرتی
  • صندلی و میز مسافرتی
  • کیسه خواب
  • ظروف غذا
  • وسایل روشن کردن آتش

هتل ها و اقامتگاه های بومگردی کازرون

اگر محل خواب برای شما مهم است و ترجیح می دهید در محلی با امکانات کامل استراحت کنید، به شما پیشنهاد می کنیم یکی از اقامتگاه های بومگردی اطراف را انتخاب کنید. در ادامه چند نمونه از اقامتگاه های اطراف دریاچه را معرفی می کنیم:

  • اقامتگاه بو مگردی کلبه مامان جون
  • اقامتگاه بو مگردی حجار
  • اقامتگاه بو مگردی مقدم

توصیه هایی برای سفر به یادماندنی در دریاچه پریشان

دریاچه پریشان در منطقه حفاظت شده ارژن قرار گرفته است. بنابراین باید به نکات زیر هنگام سفر به منطقه توجه داشته باشید:

  • به علت شرایط بحرانی منطقه به زیست بوم آسیب نرسانید.
  • اطراف دریاچه آتش روشن نکنید.
  • با ماشین آفرود در مسیر خشک دریاچه پریشان رانندگی نکنید.
  • به گیاهان اطراف آسیب نرسانید.
  • زباله های خود را در منطقه رها نکنید (حتی پوست میوه).

اگر به این منطقه زیبا سفر کردید، تجربه تان را درباره آن جا با مخاطبان خبرنگاران در میان بگذارید.

منبع: علی بابا
انتشار: 27 مهر 1403 بروزرسانی: 27 مهر 1403 گردآورنده: mnab.ir شناسه مطلب: 2291

به "دریاچه پریشان فارس؛ دریاچه ای پریشان از خشکی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دریاچه پریشان فارس؛ دریاچه ای پریشان از خشکی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید