حوزه سلول های بنیادی با شتاب رشد کرد
به گزارش مجله مدیریت ناب، به گزارش خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، امیر علی حمیدیه رشد کشور در حوزه سلول های بنیادی در 15 سال اخیر در سطح بین المللی را مناسب دانست و گفت: اگر کشوری خواهان مقام نخست علمی در حوزه ای است باید صنعت آن را نیز داشته باشد و در برخی از حوزه ها مانند خودروسازی ما ادعای داشتن صنعت را داریم. در صورتی که تنها خط تولید راه انداخته ایم و مواد اولیه را وارد و محصول تولید می کنیم. مشکل اقتصاد نیز همین است. تا زمانی که وارد کننده باشیم به جایی نخواهیم رسید.
حمیدیه ادامه داد: در حال حاضر حوزه های فناوری نانو، هسته ای و سلول های بنیادی و پیشرفت در آن مورد تایید تمام مسئولان کشور است. ستاد نیز برای پیشرفت در این حوزه برنامه ریزی طولانی مدت برای 10 سال کرده است. توجه ما آموزش از سنین پایین است. به همین دلیل نیز پژوهش سراهای دانش آموزی را در کشور راه اندازی کرده ایم. البته برگزاری المپیادهای دانش آموزی با همکاری وزارت آموزش و پرورش نیز بخش دیگری از برنامه های ما در این راستا است.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری همچنین گفت: دنیا به سمتی در حال حرکت است که استارتاپ هایی با حضور افراد جوان 16 و 17 ساله شکل می گیرد. سلول های بنیادی هم علم اینده است و تا سال 2030 پیش بینی بازار 170 میلیارد دلاری برای آن می شود. با توجه به توانمندی هایمان در این حوزه می توانیم به خوبی با حضور جوانانمان در این حوزه حرکت کنیم و علمی و فناوری را همراه خلق ثروت ایجاد کنیم.
به گفته وی، در پژوهش سراهای دانش آموزی تنها همکاری دانش آموزان گروه علوم تجربی مطرح نیست بلکه دانش آموزان از رشته های ریاضی و فیزیک هم حضور دارند. این اتفاق را در شرکت های دانش بنیان این حوزه نیز شاهد هستیم. علاوه بر این در این شرکت ها متخصصان حوزه علوم انسانی نیز حضور دارند تا مدیریت فناوری را انجام دهند.
منبع: خبرگزاری مهر