حمایت مدیریت شهری از صنایع دستی باید نهادینه شود

به گزارش مجله مدیریت ناب، میبد یکی از شهرهای جهانی صنایع دستی ایران با تولید زیلو است که شهرداری آن متولی دبیرخانه شهر صنایع دستی زیلو به شمار می رود که به تازگی گواهی شهر جهانی زیلو از سوی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به شهردار این شهر اهدا شده است.

حمایت مدیریت شهری از صنایع دستی باید نهادینه شود

علیرضا نقوی شهردار میبد در این باره به خبرنگار شهر گفت: از سال 1396 که شهر میبد به عنوان شهر جهانی زیلو معرفی گشت، خون تازه ای در هنری که قدمت آن ریشه در پیش از اسلام دارد و رو به فراموشی بود، جاری شد. پس از کسب برندهای جهانی نباید شهر را رها کنیم چرا که در نبود عملکردی مثبت، این اعتبار از ما اخذ می شود.

او همچنین در ادامه گفت: جای خالی مستندسازی و تاریخ شفاهی در این هنرصنعت احساس می شود و لازم است این مبحث از سوی هنرمندان، علاقمندان و دوستداران واقعی زیلو دنبال شود.خوشبختانه در مورد زیلو، اتفاقات بسیار خوبی را به بهانه جهانی شدن برای این هنرصنعت شاهد هستیم به طوری که زیلو با ترفیع جایگاه خود در اذهان عمومی و نگاه جامعه، بیش از پیش معرفی گشته است.

نقوی با بیان این که بعضاً شهرهایی به دنبال رقابت با این شهر هستند، گفت: خواستگاه و زادگاه زیلو، میبد است و باید برای توسعه اقتصاد ناشی از هنرصنعت زیلو تلاش ویژه ای انجام شود.

او به ظرفیت فضای مجازی و شبکه های اجتماعی اشاره کرد و گفت: استارتاپ ها و شتاب دهنده ها را باید در دوران کرونا به خدمت گرفته و برای زیلو تولید محتوای غنی انجام شود چرا که معرفی زیلو منجر به رونق این هنرصنعت خواهد شد.

شهردار میبد با بیان این که در حین مسائل تهیه مواد اولیه و عرضه محصولات، جهانی شدن، انگیزه بخش فعالیت در این هنرصنعت بود، گفت: تعریف کاربری های جدید و مدرن با زیلو منجر به توسعه بازار و تنوع بخشی به محصولات این دست بافته جهانی شد و توانست دوباره زیلو را در سبد خانوار قرار دهد.

او به فعالیت های خوشه زیلو و اداره کل میراث فرهنگی در برندسازی و کسب نشان اصالت اشاره کرد و گفت: جای خالی مستندسازی و تاریخ شفاهی در این هنرصنعت احساس می شود و لازم است این مبحث از سوی هنرمندان، علاقمندان و دوستداران واقعی زیلو، دنبال شود.

شهردار میبد از حمایت های صندوق کارآفرینی امید در این هنرصنعت نیز یاد کرد و گفت: خوشبختانه بافندگان این هنرصنعت با کاهش سنین فعالان بافنده زیلو، افزایش یافته اند.

نقوی به لزوم همبستگی و هم افزایی دستگاه ها با فعالیت مشترک و همپوشانی به جای موازی کاری تاکید کرد و گفت: باید در رابطه آسیب شناسی شود و با در نظر گرفته برنامه ای درازمدت جهت افق چند ساله برای توسعه این هنرصنعت، شبکه سازی کنیم.

او درباره اقدامات شهرداری برای توسعه این هنرصنعت، گفت: ایجاد دو باغ زیلو در میبد و ایجاد بستری برای تجربه و درک حس به زیلو، از مهمترین برنامه های شهرداری در این رابطه است.

نقوی با بیان این که باید با اقداماتی مانند اختصاص تسهیلات خرید صنایع دستی در کشور، برای زیلو فرهنگ سازی شود، گفت: با توسعه فرهنگ هایی مانند خرید زیلو و احیای سنت هایی مانند تحویل زیلو به عروس و دامادها، می توانیم دوباره شاهد توسعه این هنرصنعت باشیم.

دبیر شهر جهانی زیلو در سرانجام از برگزاری نشست مشترک شهرداران شهرهای جهانی برای تدوین و بررسی شهرها و برنامه ها و اهداف این حوزه یاد کرد و گفت: باید صنایع دستی بزرگ و پرفروش کشور نیز در این شبکه سازی و مارکتینگ همراهی کند و فرصت جهانی شدن عاملی برای توسعه شبکه فروش صنایع دستی شود.

او در ادامه به فعالیت های صورت گرفته طی دو سال اخیر در زمینه های علمی و ایجاد رشته دانشگاهی زیلو اشاره کرد و به شهر گفت: این اتفاق موجب تشویق و ترغیب جوانان به این هنرصنعت شد و در برندسازی استان و قرار دریافت زیلو در سبد خانواده اتفاقات خوبی افتاد. هنر ایرانی قابلیت عرضه در سطح جهان را دارد و باید این کیفیت را حفظ کنیم. بهترین دستاورد ثبت شهرهای ملی دمیده شدن روح امید میان هنرمندانی بود که سال ها برای زنده نگه داشتن صنایع دستی شهرشان همت گماشتند که تنها به دلیل عشق و علاقه بود

او با اشاره به احداث مجموعه فرهنگی بام میبد با وسعت 150 هکتار افزود: فاز یک این مجموعه که پردیس خانوادگی است و می تواند پویش مناسبی برای گردشگران باشد احداث شده و باغ هنر زیلو و سفال نیز با تأثیر از تاریخ کهن میبد در دستور کار واقع شده است.

نقوی با اشاره به اهمیت حمایت مدیریت شهری، شورای شهر و شهرداری ها از صنایع دستی بر نهادینه شدن این موضوع تأکید کرد.

اهمیت شبکه ارتباطی شهرهای جهانی صنایع دستی ایران از دیگر نکات مورد اشاره شهردار میبد است که پیش از کرونا قرار بر برگزاری آن به میزبانی میبد بود.

منبع: خبرگزاری آریا
انتشار: 24 بهمن 1399 بروزرسانی: 24 بهمن 1399 گردآورنده: mnab.ir شناسه مطلب: 1375

به "حمایت مدیریت شهری از صنایع دستی باید نهادینه شود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حمایت مدیریت شهری از صنایع دستی باید نهادینه شود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید