46 هزار سهام دار؛ معطل تکمیل کارخانه سیمان خرم آباد

به گزارش مجله مدیریت ناب، فاطمه حافظی - خرم آباد - خبرنگار: کارخانه سیمان خرم آباد سال 84 در دور اول سفر هیات دولت به لرستان تصویب و عملیات اجرایی آن سال 85 شروع شد.

46 هزار سهام دار؛ معطل تکمیل کارخانه سیمان خرم آباد

بنا بود این کارخانه طی 3 سال به بهره برداری برسد، اما با گذشت بیش از 14 سال - به علت اختلاف مجری طرح و بانک عامل (بانک سپه) - در بلاتکلیفی به سر می برد. سرمایه گذاری اجرا شده برای ساخت این کارخانه 24 میلیون یورو و مبلغ ریالی 150 میلیارد تومان بود که حجم سرمایه گذاری مورد احتیاج 2 هزار میلیارد ریال است. مقرر شده بود ظرفیت اسمی فراوری آن 3300 تن در روز باشد و برای 370 نفر اشتغال زایی کند؛ موضوعی که محقق نشد و تبدیل به رویا شد.

هرچند بخش هایی از این کارخانه احداث شده و تا حدودی به پیشرفت خوبی نیز رسیده، اما مهم این است که هنوز به انتها نرسیده و سرمایه گذاری 46 هزار سهامدار آن در هاله ای از ابهام است. در 14 سالی که از شروع ساخت کارخانه می گذرد، بارقه ای از امید در دل 46 هزار سهامدار این کارخانه در استان و خارج از استان روشن نشده و هر روز بذر ناامیدی بیشتری - به دلیل بر باد رفتن یا بلاتکلیفی سرمایه آنها - در دلشان کاشته می گردد.

  • بلاتکلیفی سهامداران کارخانه

یکی از سهامداران کارخانه سیمان خرم آباد به خبرنگاران می گوید: این کارخانه سال 84 با فروش سهام خود سعی در جذب سرمایه مردم و ایجاد حس مشارکت برای احداث کارخانه ای بزرگ برای استان با هدف صرفه اقتصادی و ایجاد اشتغال داشت. محمدرضا طاهری می افزاید: متاسفانه بعد از گذشت بیش از 14 سال هنوز این پروژه نتوانسته است به مرحله نهایی برسد و سهامداران بلاتکلیفند. وی اظهار می نماید: هر کدام از سهامداران اگر آورده خود را در جایی دیگر سرمایه گذاری می کردند، قطعا طی این مدت به سود خوبی رسیده بودند. اما در این کارخانه سرمایه گذاری کردیم و هیچ امیدی به افتتاح و روشن شدن چراغ آن نداریم.

  • مانع تراشی برای سامان ندریافت کارخانه سیمان

مدیرعامل کارخانه سیمان خرم آباد مطمئن است که دست های پشت پرده اجازه نمی دهند این کارخانه - با وجود هزینه و پیشرفت - ساخته و تکمیل گردد. محمد خدری می گوید: در این میان بعضی مدیران استانی هم خواسته یا ناخواسته به این موضوع دامن می زنند به شکلی که این پروژه بعد از سال ها همچنان بلاتکلیف است. خدری می گوید: در جلساتی هم که با بانک برگزار می کنیم، پاسخشان این است که مجموعه مدیریت استان از ما خواسته است که کاری نکنیم.

وی می افزاید: برای برطرف سوءتفاهم اقتصادی بین ما و بانک عامل، کارشناسانی انتخاب شدند و چند بار برای دریافت گزارش کارشناسان به بانک مراجعه کردیم، اما بانک می گوید تاکنون گزارشی در این مورد ارائه نشده است. مدیرعامل کارخانه سیمان خرم آباد به مطالبات سهامداران نیز اشاره می نماید و می گوید: برای صیانت از سرمایه سهامداران و با توجه به این که بانک سپه به تعهدات خود عمل ننموده، دادخواستی از طرف همه سهامداران مبنی بر وارد کردن خسارت مطرح نموده ایم که در دادگاه در دست پیگیری است و به محض دریافت نتیجه به سهامداران اعلام می کنیم.

  • انتقاد از مدیرعامل

در این میان اما رئیس اداره طرح و برنامه ریزی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران اظهار می نماید: شرایط کارخانه سیمان همان شرایط قبلی است و تغییراتی در این کارخانه و وضعیت آن نداشته ایم. علی شیخ مرادی می افزاید: 46 هزار سهامدار این کارخانه هرکدام در منطقه ای بوده و از یکدیگر بی خبرند و نقشی در مشخص هیات مدیره و مدیرعامل ندارند. این سهامداران حدود 12 میلیارد تومان هنگام پذیره نویسی آوردند. زمین کارخانه را هم اداره راه و شهرسازی با قیمت پایین در اختیار مدیرعامل قرار داد. وی می گوید: مبلغ ارزی مصوب کارخانه 24 میلیون یورو و مبلغ ریالی آن حدود 30 میلیارد تومان بود و مدیرعامل کارخانه 22 میلیون یورو در بخش ارزی و 6 میلیارد تومان در بخش ریالی دریافت نموده است.

شیخ مرادی بیان می نماید: برای تکمیل پروژه 150 میلیارد تومان در بخش ریالی احتیاج است، اما بانک به دلیل عمل نکردن مدیرعامل به تعهداتش برای پرداخت تسهیلات پای کار نمی آید. اما مدیرعامل مدعی است که بانک به تعهدات خود عمل ننموده است. بانک سپه باید یا تسهیلات لازم را در اختیار مدیرعامل کارخانه قرار دهد یا کارخانه را تملک و به سرمایه گذار دیگری واگذار کند.

  • به جای مشکل تراشی، موانع را برداریم

با وجود این سخنان رئیس اداره طرح و برنامه ریزی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری نظر دیگری دارد و می گوید: کارخانه سیمان خرم آباد یک ظرفیت بسیار خوب برای کل استان است و برای حل مشکل آن اجماع فنی و تخصصی و هم افزایی بین دستگاه های مرتبط و مدیرعامل پروژه ضروری است.

بهزاد منصوری می افزاید: اگر دستگاهی مسئله ای را مطرح می نماید، باید راه حل آن را هم ارائه کند. بعضی دستگاه ها باید از اختیارات خود استفاده و ریسک نمایند تا ظرفیت های استان به راحتی از دست نرود و با به فعلیت رساندن آنها بتوان ارزآوری و درآمدزایی بسیار خوبی برای استان داشت. وی ادامه می دهد: به جای مشکل تراشی در اجرای یک طرح و پروژه باید به دنبال برطرف مشکل بود. کارخانه سیمان خرم آباد از جمله پروژه هایی است که می تواند در اقتصاد منطقه تاثیرگذار باشد و تغییرات محسوسی در خرم آباد ایجاد کند. بنابراین راه اندازی و ورود آن به چرخه فراوری استان باید از اولویت ها باشد.

  • فرش قرمزی زیر پای سرمایه گذاران پهن نیست

یک کارشناس اقتصادی در این مورد به خبرنگاران می گوید: کارخانه سیمان خرم آباد یکی از ظرفیت های بسیار خوب استان است و طی این سال ها با رونق فراوری می توانست، علاوه بر اشتغال زایی برای بیکاران لرستان، درآمدزایی خوبی نیز داشته باشد. سبحان دولتشاه می افزاید: اما متاسفانه این پروژه همانند سایر پروژه ها در استان دستخوش نبود مدیریت درست از سوی متولیان و عدم توانایی در به انتها رساندن شده است. نبود مدیریت و توانایی لازم در بخش دولتی استان همواره باعث شده است حمایت های لازم از سرمایه گذار صورت نگیرد و پس از فراخوان و جذب مردم برای مشارکت و سرمایه گذاری، پروژه به طور کلی تعطیل گردد یا در ورطه بلاتکلیفی و کش و قوس مدیران باقی بماند.

وی بیان می نماید: مسئولان استانی تاکنون نشان داده اند هیچ فرش قرمزی برای سرمایه گذاران پهن ننموده اند و اگر فرشی هم پهن است، تنها برای چند قدم اول است و آنها در ادامه راه باید در زمین خاکی و پر از سنگلاخ قدم بردارند تا شاید اگر این راه را به سلامت بروند، بتوانند پروژه را به انتها

برسانند.

  • لزوم تکمیل پروژه ملی کارخانه سیمان

دولتشاه اظهار می نماید: کارخانه سیمان خرم آباد به سرنوشت بیش از صدها پروژه بلاتکلیف استان دچار شده است که تا عزم و خواسته جدی مسئولان به دور از سهم خواهی ها و توقعات شخصی وجود نداشته باشد نه تنها این پروژه بلکه هیچ پروژه دیگری نیز در این استان به انتها نخواهد رسید. این کارشناس ادامه می دهد: کارخانه سیمان خرم آباد تنها یک سرمایه گذار ندارد، بلکه با 46 هزار سهامدار یا به تعبیری 46 هزار سرمایه گذار روبرو است و با عدم همکاری برای به انتها رساندن پروژه آن، آینده این استان برای همواره در بخش سرمایه گذاری و ورود بخش خصوصی از بین می رود.

وی می گوید: ضروری است مسئولان به دور از مشکل تراشی و نظرات شخصی و بنا بر خواسته و مطالبه مردم با در نظر دریافت حق و حقوق این تعداد سهامدار که به این استان و سرمایه گذاری در آن اعتماد نموده اند، پاسخ دهند و آنها را بیش از پیش از این سرمایه گذاری پشیمان ننمایند. این کارشناس تاکید می نماید: مسئولان باید با کوشش همه جانبه، به جای اجرای پروژه هایی با کارایی و ظرفیت پایین، این پروژه ملی را به انتها برسانند.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 20 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: mnab.ir شناسه مطلب: 337

به "46 هزار سهام دار؛ معطل تکمیل کارخانه سیمان خرم آباد" امتیاز دهید

4 کاربر به "46 هزار سهام دار؛ معطل تکمیل کارخانه سیمان خرم آباد" امتیاز داده اند | 4.3 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "46 هزار سهام دار؛ معطل تکمیل کارخانه سیمان خرم آباد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید