گریه کردن باعث بالا رفتن فشار چشم می گردد؟

به گزارش مجله مدیریت ناب، طبنا نیوز/یک متخصص چشم گفت: شایع ترین حالت پرفشاری چشم، آب سیاه مزمن است، این حالت به طور مزمن به وسیله خروجی مایع داخل چشم رخ می دهد و فشار چشم را بالا می برد.

گریه کردن باعث بالا رفتن فشار چشم می گردد؟

دکتر محمدرضا فرتوک زاده متخصص چشم و فوق تخصص قرنیه با اشاره به دلیل بالا رفتن فشار چشم، گفت: چشم انسان مانند کیسه حاوی آب است که اجزای داخل این کیسه و کره بسته، ساختمان های بسیار مهم و با اهمیتی است.

وی اضافه نمود: بیش از 90 درصد این کره بسته حاوی آب است. چشم انسان دارای اجزای عدسی، زجاجیه، شبکیه، مشیمیه، زلالیه، قرنیه، صلبیه و … است که هر کدام کارهای مختلفی انجام می دهند.

این پزشک متخصص چشم با بیان اینکه همه اجزای چشم مانند آب می مانند، گفت: تغذیه این مواد و ساختمان های داخل کره چشم به وسیله خون انجام می گردد و این خون به شکل سرم وارد محوطه کره چشم می گردد.

فشار کره داخلی چشم

دکتر فرتوک زاده ادامه داد: در اطراف عنبیه سوراخ هایی وجود دارد که مایع از آنجا خارج می گردد؛ میزان ورودی و خروجی مایع داخل کره چشم به گونه ای تنظیم شده است که این کره فشاری حدود 10 تا 20 میلی متر جیوه دارد.

وی افزود: اگر فشار پایین بیاید، چشم روی هم می خوابد و اگر بالا رود ممکن ساختمان های داخل کره چشم به خصوص عصب های بینایی آسیب ببینند.

این پزشک فوق تخصص قرنیه توضیح داد: معمولا فشار چشم پایین نمی آید اما به خاطر ترشح زیاد و یا به دلیل تنگ بودن محل خروجی، بالا می رود. با توجه به اینکه محل خروج مایع به طور مزمن انجام می گردد به آن آب سیاه مزمن گفته می گردد.

دکتر فرتوک زاده با اشاره به اینکه شایع ترین حالت پر فشاری چشم، آب سیاه مزمن است، اضافه نمود: این حالت به طور مزمن به وسیله خروجی مایع داخل چشم رخ می دهد و فشار چشم را بالا می برد.

تخریب میلیون ها عصب بینایی

وی اعلام کرد: هر چقدر که فشار چشم بالا می رود، عصب های بینایی در ساختمان های مهم داخل کره چشم انسان نیز از بین می رود؛ چشم انسان میلیون ها عصب بینایی دارد که این عصب ها بر اثر فشار بالا تخریب می شوند.

این پزشک متخصص چشم ادامه داد: با از بین رفتن عصب ها، بینایی چشم انسان نیز کاهش پیدا می نماید و خود انسان نیز به راحتی متوجه این موضوع نمی گردد چراکه این عصب ها در مرحله اول در اطراف چشم تخریب می شوند.

دکتر فرتوک زاده یادآور شد: با از دست رفتن عصب بینایی دید اطراف چشم به مرور زمان مختل می گردد به همین دلیل بیمار تا اواخر بیماری متوجه از دست رفتن بینایی نمی گردد.

پرفشاری چشم درد ندارد

وی با تاکید بر اینکه عیب پرفشاری چشم این است که درد ندارد، گفت: آب سیاه مزمن با زاویه باز به دلیل اینکه خیلی آرام انجام می گردد درد ندارد. با توجه به اینکه دید مستقیم و رو به رو آسیب نمی بیند به همین دلیل بیمار متوجه تخریب عصب های چشم نمی گردد.

این پزشک فوق تخصص قرنیه گفت: افرادی که مبتلا به بیماری فشار چشم می شوند به دلیل اینکه متوجه کاهش بینایی و درد چشم نمی شوند بعد از مدتی به طور کامل نابینا می شوند.

دکتر فرتوک زاده افزود: دلیل اصلی پرفشاری خون، مسائل ژنتیکی است. زمانی که فردی به بیماری مزمن آب سیاه مبتلا می گردد حتما باید خانواده وی باید تحت نظر پزشک باشند تا در صورت مبتلا بودن به فشار چشم بتوانند سریع آن را درمان نمایند.

رابطه گریه کردن و فشار چشم

وی در ادامه با بیان اینکه بیشتر افراد بالای 40 سال به بیماری فشار چشم مبتلا می شوند، اضافه نمود: گریه کردن به هرگز باعث بالا رفتن فشار چشم نمی گردد.

این پزشک متخصص چشم با اشاره به اینکه بعد از تشخیص بیماری، داروهای خاصی برای بیمار تجویز می گردد، گفت: استفاده از دارو برای هر فردی متفاوت است. بیمار باید برای کاهش فشار چشم حتما دارو مصرف کند چراکه بعد از قطع دارو، مجدد فشار چشم بالا می رود.

منبع: همگردی
انتشار: 5 اسفند 1399 بروزرسانی: 5 اسفند 1399 گردآورنده: mnab.ir شناسه مطلب: 1399

به "گریه کردن باعث بالا رفتن فشار چشم می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گریه کردن باعث بالا رفتن فشار چشم می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید